Trăsnăi în declarațiile de avere ale miniștrilor. Finanțiștii preferă imprumuturile de la persoane fizice
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Declarațiile de avere ale ministrilor sunt interesant de parcurs
Declarațiile de avere ale ministrilor sunt interesant de parcurs
Miniștrii noului Guvern și-au publicat (parțial) declarațiile de avere iar lectura lor este de cele mai multe ori amuzantă. Însă unele informații furnizate de oficiali au darul de a mira.

Florin Cîțu, actualul premier al României, declară, printre altele, că are o locuință de 130 de metri pătrați în București, apartament care a fost cumpărat cu un credit luat de la o bancă, la începutul crizei economice în 2008.

O ciudățenie în declarația de avere a fostului ministru de Finanțe și actual premier al României este faptul că a luat un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 30.600 € în timp ce de la Raiffeisen are un împrumut de 350.000 lei (71.804 €).

Mergem mai departe și lecturăm declarația de avere a Ralucăi Turcan care are și ea împreună cu soțul său o casă de peste 102 de metri pătrați. 

Amuzant este că actualul ministru al Muncii spune despre bijuteriile sale care sunt în valoare de 12.000 € că au fost ”achiziționate în timp”.

Dan Barna pare mai darnic în în oferirea detaliilor legate de banii și proprietățile sale însă am constatat că declarațiile sale de avere nu au fost actualizate pentru funcția de vicepremier pe care acum o deține.

Majorare pensii. Elena Cristian: Dacă-l asculți pe premierul Cîțu te dai cu capul de toate cărțile din casă

În declarația de avere a lui Kelemen Hunor putem vedea că acesta are o locuință în coproprietate cu soția lui, în Cluj Napoca, casa având o suprafață de 119,85 metri pătrați.

Liderul UDMR conduce un Ford Fiesta pe care l-a achiziționat în 2004.

Am aruncat un ochi și pe declarația de avere a actualului ministru de Finanțe Alexandru Nazare și am constatat că și acesta are bani împrumutați de la persoane fizice, împrumuturi care se ridică la suma totală de 160.000 de lei. Două dintre împrumuturi sunt scadente în acest an iar unul dintre ele a fost luat de la Alexandru Bușoi.

În rest, acesta are în Focșani o casă cu etaj care are o suprafață de 232 metri pătrați despre care spune că este moștenire.

Nazare are un cont în lei deschis la ING Bank unde are 34.194 de lei iar în contul pentru Euro are 21 € și mai are la Revolut fabuloasa sumă de 500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel