Transportul în comun. STB reduce și mai mult parcul auto
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Societatea de Transport Bucureşti (STB) va face, începând de miercuri, o nouă reducere a parcului circulant, cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desfiinţată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai, informează compania printr-un comunicat

Astfel, liniile de transport în comun din Bucureşti şi Ilfov vor funcţiona cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale.

"STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea. Noul program, cu orarul de trecere prin staţii pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicaţiei InfoTB (Info Transport Bucureşti)", se menţionează în comunicat.

Totodată, STB SA anunţă că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai. STB SA face apel la public să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi, să se informeze numai din surse oficiale şi să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

Citește și 

Totodată, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei, puse la dispoziţie: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport.

Pe de altă parte, STB SA aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior şi recomandă utilizarea datelor de contact prin internet sau telefon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel