Transparență și siguranța consumatorilor, pe piața de asigurări
Autor: Anca Mihailov
Data publicării:
Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group au organizat conferinţa „Quo Vadis piața de asigurări în 2019!”
Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group au organizat conferinţa „Quo Vadis piața de asigurări în 2019!”
Transparență și siguranța consumatorilor, pe piața de asigurări din România, au fost reglementate în favoarea asiguraților, iar modificările legislative din ultimii doi ani s-au făcut penntru a veni în sprijinul consumatorilor, apreciază Leonardo Badea, președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.

„Suntem într-o epocă în care se urmărește cu foarte mare atenție reglementarea, care reprezintă o preocupare a organismelor europene și o preocupare clară a Autorității, deoarce cei doi indicatori care măsoară solvabilitatea și riscurile legate de lipsa de solvabilitate – SCR și MCR – au început să înregistreze valori bune, la nivelul pieței de asigurări din România. Rata SCR se situa, în 2017, la o valoare de 1.73, deci mult peste valoarea 1, iar rata MCR înregistra un nivel de 3,99 la 30 septembrie 2018, la fel, cu mult peste valoarea de 1. Activele totale ale societăților de asigurări au crescut în primele nouă luni ale anului 2018 cu 1,79%, depășind pragul de 20 de mld lei”, a precizat președintele ASF, în cadrul conferinţei „Quo Vadis piața de asigurări în 2019”.

Citește și: Piața asigurărilor este în creștere în România

ASF, împreună cu reprezentanții pieței de asigurări, au lucrat la modificările legislative care protejează în primul rând cetățenii. „Sunt conștient de provocările pe care le implică implementarea acestei legi pentru toți. Toate aceste lucruri se fac și la nivel european, și la nivelul României, tomai pentru a avea o piață transparentă și a veni în sprijinul consumatorilor”, a adăugat președintele ASF, în cadrul aceluiași eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel