Transelectrica are o nouă conducere executivă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Mandatul este unul provizoriu
Mandatul este unul provizoriu
Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a ales vineri noii membri provizorii ai Directoratului companiei de stat și l-a numit pe Cătălin Nițu pe postul de director general al operatorului sistemului energetic național, potrivit unui raport al companiei remis Bursei de Valori București.

Directoratul ales de CS al Transelectrica este format din: Cătălin Nițu, Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu și Andreea-Mihaela Miu. Directorul general Cătălin Nițu este membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.

La rândul său, Ioan Folescu este fost director general al Electrica, care a fost anchetat de DNA începând cu 2017 pentru luare de mită. Parchetul anticorupție a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.

Mandatul este unul provizoriu, pe 4 luni de zile, începând cu 21 decembrie, cu posibilitatea prelungirii pentru încă două luni. Durata mandatelor nu va depăși data finalizării procedurii de selecție a membrilor permanenți din cadrul Directoratului Transelectrica, se mai arată în decizia de vineri.

Citește și Hidroelectrica achiziționează CEZ România şi Enel România

Acționarii Transelectrica, companie pe care statul o deține în proporție de 58,7% prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), au numit în 26 noiembrie noul board al Transelectrica, acesta fiind format din Sebastian Burduja (șef PNL Sector 1 și secretar de stat în Ministerul Finanțelor-economist), Luiza Popescu (inginer), Jean Badea (informatician), Jean-Valentin Comănescu (avocat), Adrian Goicea (economist), Oleg Burlacu și Manuela Petronela Stan-Olteanu (jurist). Mandatul provizoriu se încheie la 29 martie 2020, amintește Mediafax.

Marți, 3 decembrie, Consilliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit în funcția de președinte al conducerii administrative pe Adrian Goicea, cu mandat provizoriu pe patru luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel