Urmărește dezbaterea live

Toyota anunță investiții de peste 13 miliarde de dolari. Încotro își îndreaptă atenția
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Producătorul auto japonez Toyota va face, până în 2030, investiții de peste 13,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea bateriilor și a sistemului său de alimentare cu baterii. Constuctorul nipon vrea să reducă costul bateriilor cu cel puțin 30%.

Cel mai mare producător auto din lume, care a fost pionierul vehiculelor hibride, electric-benzină , prin lansarea cu aproape 25 de ani în urmă a modelului Prius, va produce anul viitor primele sale automobile complet electrice.

Considerat un lider în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice, Toyota a declarat că își propune să reducă costul bateriilor cu cel puțin 30%, lucrând la materialele utilizate, dar și la  structura celulelor.

„Ne propunem să îmbunătățim cu 30% eficiența consumului de energie, care este un indicator al cantității de energie electrică consumată pe kilometru, începând cu Toyota bZ4X”, a declarat Masahiko Maeda, director tehnologic, referindu-se la un viitorul model SUV compact.

Compania este, de asemenea, lider în ceea ce privește tehnologia bateriilor solide de tip ”solid-state”, care ar putea schimba radical piața bateriilor pentru producătorii de automobile, deoarece acestea sunt mai dense din punct de vedere al stocării energiei, se încarcă mai repede și sunt mai puțin predispuse să ia foc. Dacă proiectul va avea scucces, bateriile ”solid-state” ar putea înlocui bateriile litiu-ion.

Japonezii încearcă să crească durata de viață  a acestor celule, Maeda declarând că rămâne în picioare obiectivul Toyota de a începe fabricarea bateriilor solide până în 2025.

"Încă căutăm cele mai bune materiale care pot fi utilizate la bateriile solid-state", a spus el.

Eforturile de producere în masă a bateriilor în stare solidă s-au împotmolit, deoarece acestea sunt scumpe și sunt predispuse la fisuri atunci când se extind și se contractă în timpul utilizării.

Toyota intenționează, de asemenea, să utilizeze baterii în stare solidă în vehicule electrice hibride, cum ar fi Prius, a spus Masahiko Maeda.

Citește și: OUG-ul pentru aprobarea Programului de Investiţii ''Anghel Saligny'', publicată în Monitorul Oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel