Total convinge Irakul să-i încredințeze proiecte energetice de 27 de miliarde de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Este vorba de zeci de miliarde de dolari
Este vorba de zeci de miliarde de dolari
Total, compania-fanion a Franței din domeniul petrolier, va derula în sudul Irakului patru proiecte energetice gigantice în cadrul unui acord de 27 de miliarde de dolari, semnat duminică la Bagdad, a declarat ministrul irakian al petrolului.

Investiția inițială a companiei va fi de 10 miliarde de dolari, a declarat CEO-ul Patrick Pouyanne la ceremonia de semnare, adăugând că lucrările de inginerie vor începe „imediat”.

Planul este de a mobiliza echipe în Irak până la sfârșitul anului 2021, a spus el.

Ministrul irakian al petrolului, Ihsan Abdul Jabbar, a declarat că prima fază va include o investiție de 3 miliarde de dolari a grupului francez într-un proiect de injectare a apei de mare în câmpurile petrolifere pentru a spori recuperarea petrolului.

Compania Total, a adăugat ministrul, va investi 2 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici de procesare a gazului produs în câmpurile sudice din West Qurna 2, Majnoon, Artawi, Tuba și Luhais.

Se așteaptă să fie produse aproximativ 300 de milioane de metri cubi de gaz pe zi, urmând ca, în faza a doua a proiectului, cantitatea de gaze extrasă să se dubleze, a spus Jabbar.

Ministrul petrolului a declarat că gazul produs în sudul Irakului în urma proiectului companiei Total, va ajuta Bagdadul să-și reducă importurile de gaze din Iran, iar gazul produs pe piața internă va fi mai ieftin decât gazul iranian.

Gazul extras în urma proiectului Total va fi de 5 ori mai ieftin decât cel importat din Iran, a spus ministrul Jabbar.

Citește și: LISTA clădirilor cu bulină va fi gata în 2-3 ani. Până atunci, cutremurul trebuie să aștepte

Celelalte două proiecte acordate companiei franceze sunt o centrală solară și una pentru creșterea producției de țiței din câmpul petrolier Artawi.

Compania Total va contribui la creșterea producției din zăcământul petrolier Artawi, care va ajunge la 210.000 de barili pe zi de petrol, de la 85.000 barili, cât este acum, se arată într-o declarație a ministerului petrolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel