Tone de plastic vor fi reciclate în produse noi, în UE
Autor: Andreea Ionescu
Data actualizării:
Data publicării:
Tone de plastic vor fi reciclate în produse noi, în UE
Tone de plastic vor fi reciclate în produse noi, în UE
Peste 100 de companii vor semna vineri o declarație prin care se angajează ca până în 2025 să  promoveze acţiuni voluntare pentru buna funcţionare a pieţei materialelor plastice reciclate din UE . Obiectivul acestora este de a utiliza 10 milioane de tone de plastic reciclat pentru a fabrica produse noi în Europa, informează un comunicat al Comisiei Europene(CE), citat de Agerpress. 

Declaraţia semnată de întreprinderi mici și mijlocii, asociaţii de întreprinderi, organisme de standardizare, organizaţii de cercetare şi autorităţi locale şi naţionale, aprobă obiectivul reciclării a 10 milioane de tone de plasticşi solicită trecerea la un nivel zero de deşeuri în natură şi la eliminarea totală a depozitării deşeurilor.

Totodată, declaraţia prevede acţiuni concrete pentru atingerea obiectivului, printre care îmbunătăţirea proiectării produselor din plastic astfel încât acestea să devină reciclabile într-o mai mare măsură şi integrarea mai multor materiale plastice reciclate şi identificarea potenţialului neexploatat în materie de colectare, sortare şi reciclare a deşeurilor de plastic în UE, precum şi a lacunelor în materie de investiţii. De asemenea, va fi elaborată o agendă în materie de cercetare şi dezvoltare pentru materialele plastice circulare şi va fi instituit unui sistem de monitorizare transparent şi fiabil pentru a urmări toate fluxurile de deşeuri de plastic din UE.

„Salut angajamentul industriei de a regândi modul în care producem şi utilizăm materialele plastice. Prin reciclarea eficientă a materialelor plastice vom curăţa planeta şi vom combate schimbările climatice, înlocuind combustibilii fosili cu deşeurile din plastic în ciclul de producţie", a declarat prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, responsabil cu dezvoltarea durabilă.

La rândul său, comisarul pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a afirmat: „Avem şansa de a transforma industria noastră într-un lider mondial în domeniul materialelor plastice reciclate. Ar trebui să profităm din plin de această oportunitate pentru a proteja mediul, pentru a crea noi locuri de muncă în acest sector şi pentru a rămâne competitivi".

Bacteria care mănâncă plasticul, inventată de două studente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel