Titi Aur și Cristian Andrei, Director General, interviu. CNAIR, idee care va salva vieți: STOP ACCIDENTE VIDEO
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
O campanie de prevenire a accidentelor
O campanie de prevenire a accidentelor
Miercuri, 3 aprilie 2019, pe DC News și DC Business veți putea urmări emisiunea cu maestrul Titi Aur, care deține școala proprie de conducere defensivă și pilotaj și Cristian Andrei, Director General Adjunct Direcția Generală Exploatare Infrastructura Rutieră.

Titi Aur și Cristian Andrei au discutat într-o emisiune moderată de jurnalistul Vâlcu despre campania pentru prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere pe drumurile publice, proiect susținut de CNAIR.

Emisiunea o puteți urmări miercuri, 3 aprilie 2019, pe DC News și DC Business, de la ora 12:00 atât pe Facebook, cât și pe Youtube.

DC NEWS demarează, cu sprijinul CNAIR, o campanie de prevenire și reducere a numărului de accidente rutiere pe drumurile publice, o iniţiativă menită a sensibiliza populaţia cu privire la acest fenomen. Iar orice viaţă salvată ca urmare a faptului că un şofer sau un pieton a conştientizat riscurile şi a luat măsuri pentru a evit astfel de tragedii este un câştig enorm.

Astfel de campanii s-au derulat cu succes şi în alte ţări ale lumii, iar în grupajul următor vă vom prezenta câteva dintre acţiunile de acest gen derulate recent în Europa: 

Doi copii care şi-au pierdut mama într-un accident, campanie pentru siguranţa circulaţiei

Doi copii, cu vârsta de 10, respectiv 11 ani, a căror mamă ciclistă a fost recent ucisă într-un accident, se luptă pentru siguranța rutieră în memoria ei, relatează BBC. Clare Killey a fost un ciclist fanatic, mergând 6000 de mile pe bicicleta ei anul trecut. Ea și prietenul ei Tony Cope au murit ca urmare a unui accident produs lângă aeroportul din Liverpool. Cei doi copii s-au reîntors la bicicletele lor la doar câteva zile după moartea mamei, hotărâţi ca, în acest fel, să nu piardă pasiunea ei petru ciclism şi, în acelaşi timp, să îi facă pe ceilalţi participanţi la trafic să conştientizeze importanţa siguranţei rutiere. 

Marea Britanie: Campanie în Oxfordshire: Cifra fatală 4

În Oxfordshire s-a derulat, la începutul acestui an, o campanie de prevenire a accidentelor rutiere plecând de la rezultatele unei statistici care au relevat faptul că cele mai multe accidente rutiere s-au produs ca urmare a patru factori: nepurtarea centurii de siguranţă, viteza, neatenţia şi conducerea sub influenţa drogurilor sau a băuturilor alcoolice. 

Citește și Cauzele accidentelor rutiere în România - Studiu CNAIR

Campanie focusată pe motociclişti, în Cipru

Autorităţile din Cipru au lansat, recent, o campanie de prevenire a accidentelor rutiere care s-a derulat până la data de 31 martie 2019 şi s-a concentrat pe conducătorii de motociclete şi mopede. S-a acordat, în cadrul acestei campanii, atenţie asupra unora dintre factorii care duc la producerea de accidente în care victime sunt conducători de motociclete sau mopede: teribilismul, nepurtarea căştii, depăşirea limitei de viteză şi conducerea fără a poseda permis de conducere. Potrivit statisticilor, în Cipru, din 2014 până în 2018, un total de 52% dintre motocicliștii uciși în accidente rutiere nu purtau cască.

__________________________________________

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel