Tesla se mufează direct la sursă. Musk și-a asigurat producția de baterii
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
"Nichelul este cea mai mare preocupare a noastră pentru mărirea producției de celule litiu-ion", a spus Musk pe Twitter luna trecută.
"Nichelul este cea mai mare preocupare a noastră pentru mărirea producției de celule litiu-ion", a spus Musk pe Twitter luna trecută.
Tesla a decis să devină partener tehnic într-o mină de nichel din Noua Caledonie, material indispensabil în realizarea bateriilor litiu-ion care alimentează mașinile electrice. Mina este una din cele mai mari din Noua Caledonie, țară care deține 25% din rezervele mondiale de nichel.

Compania lui Elon Musk va cumpăra, de asemenea, nichel din mina Goro de pe mica insulă Pacifică, Noua Caledonie, pentru a-și asigura aprovizionarea pe termen lung, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la viitoarele aprovizionări cu nichel.

Noua Caledonie este al patrulea cel mai mare producător de nichel din lume, material care a înregistrat o creștere de 26% a prețurilor în ultimul an.

"Nichelul este cea mai mare preocupare a noastră pentru creșterea producției de celule litiu-ion", a spus Musk pe Twitter luna trecută.

Rezervele uriașe de nichel din Noua Caledonie, teritoriu francez de peste mări, sunt cruciale pentru economia locală, iar mina Goro are potențialul de a fi unul dintre cei mai mari producători de nichel din lume.

Citește și: Planul Tesla. India vrea să "ÎNGROAPE" China

După o încercare nereușită de vânzare către comerciantul elvețian Trafigura, un nou acord a fost semnat între proprietari (gigantul minier brazilian Vale și statul francez) și un consorțiu care include angajați, precum și trei provincii regionale. Trafigura va deține doar 19%.

Tesla va fi implicat într-un „parteneriat tehnic și industrial” pentru a ajuta la standardele de produs și de durabilitate, împreună cu luarea de nichel pentru producția de baterii, conform acordului.

Acesta va juca rolul de consultant tehnic în proiectarea și îmbunătățirea procesului de fabricație.

Tesla nu va deține o participație la capital, dar parteneriatul său în mină îi conferă un control mai mare asupra lanțului său de alimentare cu baterii electrice.

Acordul de joi prevede clauze pentru consolidarea standardelor de mediu și a stabilit un obiectiv pentru ca complexul minier să fie neutru în carbon până în 2040.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...


pixel