Tesla dezvăluie primul său pick-up electric. Cum arată FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Elon Musk a avut parte și de surprize neplăcute
Elon Musk a avut parte și de surprize neplăcute
  • Elon Musk a avut parte și de surprize neplăcute
Tesla a dezvăluit primul său pick-up electric, un model cu linii futuriste, ce seamănă mai degrabă cu un vehicul blindat, care ar trebui să permită grupului californian să pătrundă pe un segment deosebit de rentabil și dominat, deocamdată, de constructorii tradiționali din Detroit. 

Cu prilejul prezentării la Los Angeles, Elon Musk, directorul general al Tesla, a precizat că Cybertruck va fi comercializat la prețuri ce pornesc de la 39.900 de dolari (circa 36.000 euro) și că producția va demara la sfârșitul anului 2021. Cea mai scumpă versiune, de 69.000 de dolari va dispune de o autonomie de peste 800 de kilometri.

”Avem nevoie de energie durabilă, iar fără un pick-up nu vom reuși. Primele trei cele mai vândute autoturisme din Statele Unite sunt pick-upuri. Pentru a ajunge la energie durabilă, avem nevoie de un pick-up”, a insistat Elon Musk. Cyrbertruck-ul de la Tesla dispune de geamuri blindate. Totuși, în timpul demonstrației, unul dintre ele s-a fisurat, lovit fiind cu putere cu o bilă metalică. Aparent surprins, Musk a subliniat că geamul nu s-a spart, de fapt.

Citește și Ford a lansat modelul exclusiv electric cu care va încerca să concureze Tesla

Anterior, într-o postare pe Twitter, miliardarul american a precizat că liniile Cybertruck au fost inspirate din mașina amfibie Lotus, care apare într-un din filmele cu James Bond difuzat în anii 1970. În Statele Unite, piața de pick-upuri este dominată de F-150, de la Ford, urmat de vehiculele produse de General Motors și Fiat Chrysler Automobiles.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel