Tensiunea escaladează în Marea Neagră. Avioane Typhoon ale RAF, dislocate în România
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
În această vară începe operațiunea Biloxi
În această vară începe operațiunea Biloxi
Personalul din Escadrila Logistică Expediționară nr. 1 și Escadrila de transport mecanic nr.2 au pregătit și transportat echipamentele și aprovizionările necesare pentru susținerea avioanelor Typhoon care vor fi desfășurate pentru a îndeplini misiunea de poliție aeriană îmbunătățită NATO în regiunea Mării Negre în această vară.

Misiunea RAF NATO este cunoscută sub numele său militar sub denumirea de Operațiune Biloxi și este prima operațiune majoră pentru noua forță de sprijin RAF, din care fac parte elementele A4 Force. Acestea reunesc majoritatea capacităților și abilităților necesare pentru susținerea operațiunilor și exercițiilor aeriene moderne, inclusiv inginerie specializată, logistică, comunicații militare avansate, servicii medicale tactice și echipa de salvare montană.

Personalul de inginerie și logistică al Forței de Suport RAF se află la baza aeriană Mihail Kogalniceanu din România. Personalul va fi responsabil pentru mutarea echipamentelor militare RAF peste granițe internaționale pentru a înființa și apoi a susține operațiunea. 

În timp ce escadrila 2 MT va transporta echipamentul în portul militar de la Marchwood, o echipă din escadrila 1 ELW s-a asigurat că toate kiturile sunt pregătite corespunzător. Mobility Supply Flight a pregătit toate mărfurile necesare RAF pentru această misiune, inclusiv vehiculele specializate pentru aerodrom, și va supraveghea transportul către România.

Pe lângă unitățile bazate pe RAF Wittering, personalul de la RAF Coningsby și RAF Lossiemouth au pregătit și trimis echipamente în România. Căpitanul de grup Lincoln, comandantul elementelor de forță A4 și comandant adjunct al forței de sprijin RAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel