Tendințele cardurilor bancare: cardul de credit online
17 sep, 15:35, de  Anca Mihailov
Astăzi este mult mai ușor decât în trecut să accesăm un credit de nevoi personale, iar noile oferte sunt foarte accesibile tuturor, prin intermediul operațiunilor online. Cardurile de credit obținute online vin la pachet cu o serie de avantaje pentru clienți și sunt foarte simplu de folosit.
Stimulent la PLATA cu cardul! Totul pentru a reduce EVAZIUNEA FISCALĂ
Stimulent la PLATA cu cardul! Totul pentru a reduce EVAZIUNEA FISCALĂ


Pentru a obține, astăzi, un card de credit online, pe care cele mai multe bănci l-au lansat, se aplică ușor, online sau la telefon. Instituțiile bancare care au lansat acest produs au adăugat și o serie de facilități. Unele au ajuns la a elimina complet comisionul, oferind carduri caare nu implică niciun comision de emitere sau de administrare, nu are taxe de retragere, indiferent de ATM. Unele facilități constau în posibilitatea oferită clientului de a-și crea un istoric de creditare solid. Aprobarea cererii pentru un astfel de card se face de la distanță, iar livrarea este gratuită. Cardul de credit ajunge acasă la client și se poate administra online.

Unele dintre facilități constau în posibilitatea de a crește limita de împrumut după o perioadă. Gestionarea plăților se poate face online, de către client, astfel încât acesta să se asigure că respectă cerințele, pentru a putea primi, în continuare, alte facilități și bonusuri. Se pot gestiona și plăți în străinătate, inclusiv prin terminale POS. Unele produse din această categorie pot fi blocate sau activate parțial, de către client, dacă acesta dorește să interzică anumite tipuri de operațiuni. Această caracteristică vizează creșterea securității cardului de credit. 

Condiții avantajoase pentru clienți

Pentru a-ncuraja clienții să folosească astfel de produse, băncile au aplicat și dobânzi foarte avantajoase. De exemplu, dobânda pentru AXI Card este de numai 6% pe lună, respectiv 0,2% pe zi, și se aplică la suma utilizată, astfel încât dacă se achită obligațiile totale de plată în perioada următoare datei la care a fost utilizat creditul. Spre deosebire de alte produse de tipul cardului de credit, pentru acesta nu se percepe un comision anual de administrare, toate costurile de administrare fiind suportate integral de AXI Finance. 

Ce trebuie să știm despre asigurări. De ce să îți faci una

Astfel, acest card nu este utilizat, nu se vor aplica nici comisioane sau costuri suplimentare. Nu se percepe nici comision la retragere numerar, indiferent de bancomat, în România, iar pentru plata bunurilor și serviciilor cu cardul de credit Axi Card la POS, în România sau în străinătate, la comercianții unde este afișată sigla Mastercard, nu se percepe comision. 

Dobânzile variază, în funcție de produs

Dobânda anuală efectivă, aferentă acestui card este de 86,92%, iar clienții sunt sfătuiți să achite integral suma utilizată de pe card, în conformitate cu condițiile prevăzute în contractul de credit, astfel calculându-se doar dobânda contractuală și evitându-se aplicarea altor costuri suplimentare. În cazul în care un client nu poate achita suma totală, într-o lună, are poosibilitatea de a achita o sumă minimă, astfel încât să evite penalitățile.

Pe dobânzi și comisioane mici mizează și cardul de credit online Enjoy, lansat de Libra Bank. Acesta are ca pricipal avantaj posibilitatea de a accesa o sumă mare, de până la 20.000 de lei (până la 3 salarii nete lunare). Pentru un card de credit comandat online, având limita de 20.000 lei, cu o perioadă de creditare de 36 de luni, cu o dobândă variabilă de 14.56% (compusă din IRCC și marja băncii, de 12,15%) și comision de administrare card 4 lei/ lună, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 15.85% p.a. (include și comisionul de administrare card), suma minimă de plată este 246.67 lei, iar valoarea totală de plată este 28.880 de lei. 

Produsele bancare de acest tip se perfecționează permanent, adăugând beneficii pentru clienți. Niciun jucător din piață nu vrea să piardă clienți, astfel încât pachetele concepute pe baza nevoilor clienților sunt complexe. Fiecare finanțator mizează pe ceea ce consideră că este mai atractiv pentru clienți, dar și avantajos pentru ambele părți.

Ştiri Recomandate

Număr RECORD de infectări în Italia. Oficlali, testați pozitiv

Autorităţile italiene au anunţat duminică un nou record zilnic al infectărilor cu coronavirus, cu 21.273 de cazuri...

Covid-19. Americanii au creat MASCA IDEALĂ. Ce face

Oamenii de știință americani de la Massachussetts Institute of Technology (MIT) au creat o masă de protecție...

COVID-19. Patronatele din turism cer măsuri REPARATORII

Industria turistică din România este nemulţumită cu privire la aplicaţia pentru granturile de lucru şi solicită...

Coronavirus. Stare de URGENȚĂ sanitară instituită pentru ȘASE luni

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă...

SUA către NATO: Iată arma PERFECTĂ împotriva Rusiei

Ținând cont de tehnologia avansată folosită, avioanele de luptă din generația cinci F-35 Lightning II, puțin...

Trebuia limitat și controlat accesul în stațiile de autobuz, tramvai, metrou! Soluția lui Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, pentru DC News, despre ceea ce crede că este „principala sursă de contaminare”...

România a EXPORTAT electricitate la vecinii bulgari

România este, duminică dimineaţă, exportator de electricitate, transportând peste graniţă peste 150 de MW, în...

Marcel Ciolacu a fost AMENDAT. Împreună cu alte persoane

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va plăti amenda cu care a fost sancţionat după ce a participat la o...

Curs valutar | Actualizat la 25-10-2020
EUR flag1 EUR = 4.8744 RON
USD flag1 USD = 4.1145 RON
GBP flag1 GBP = 5.3849 RON
CHF flag1 CHF = 4.5485 RON
AUD flag1 AUD = 2.9418 RON
DKK flag1 DKK = 0.6551 RON
CAD flag1 CAD = 3.1373 RON
HUF flag1 HUF = 0.0134 RON
JPY flag1 JPY = 0.0393 RON
NOK flag1 NOK = 0.4466 RON
SEK flag1 SEK = 0.4702 RON
XAU flag1 XAU = 252.5738 RON
Monede Crypto
1 BTC = 53484.80RON
1 ETH = 1676.37RON
1 LTC = 242.92RON
1 XRP = 1.04RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.17% p.a.
ROBOR:
3 luni: 2.16%
6 luni: 2.18%
12 luni: 2.18%
EURIBOR:
3 luni: -0.5110 %
6 luni: -0.4980 %
12 luni: -0.4670 %