Tehnologie INOVATOARE! Imprimanta 3D care creează PRĂJITURI
16 iul, 17:48, de  Antonia Popescu
Un start-up din România lucrează la o tehnologie inovatoare care poate revoluţiona industria alimentară, prin care pot fi create în format 3D prăjituri şi sandwich-uri personalizate în mai puţin de două minute.
Tehnologie INOVATOARE! Imprimanta 3D care creează PRĂJITURI
Tehnologie INOVATOARE! Imprimanta 3D care creează PRĂJITURI


"Conceptul nostru a avut în vedere, încă de la început, siguranţa consumatorului. Imprimanta 3D Reebo se bazează pe tehnologie inovatoare hardware/software şi este prevăzută cu bariere UV şi cameră de frig, asigurând un mediu sigur alimentelor. Totodată, consumatorii vor putea să activeze Reebo direct de pe telefonul mobil, prin aplicaţie sau QR code, vor putea alege numărul de calorii dorit şi ingredientele, obţinând un produs finit, livrat în ambalaj biodegradabil. Astfel, Reebo poate fi plasată oriunde, de la clădiri de birouri, spitale/clinici sau instituţii de învăţământ până la zone cu trafic pietonal intens. Oamenii au nevoie de soluţii care să permită acces facil la alimente sănătoase, sigure şi la produse personalizate în funcţie de nevoile nutriţionale. Tehnologia 3D poate revoluţiona industria alimentară a secolului nostru. A reuşit să o facă în industria auto, aeronautică, medicală şi chiar vestimentară, şi este doar la început", susţine Mădălina Ilie, fondator Manna Foods Solutions.

Este mâncarea viitorului! Friptură preparată cu ajutorul unei imprimante 3D

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi Agerpres, Reebo, imprimanta 3D creată în România, este concepută să creeze prăjituri şi sandwich-uri "ready-to-eat", personalizate şi controlate caloric de consumator, în mai puţin de două minute.

Reprezentanţii startup-ului românesc precizează că dezvoltă prototipul experimental, fiind, totodată, în etapa de atragere de finanţare pentru prototipul industrial, etapă care pregăteşte producţia în serie şi lansarea soluţiei pe piaţa din România, dar şi din Europa.

Imprimanta alimentară 3D, concepută să funcţioneze în sistem vending-machine, apare în contextul în care devine tot mai important felul în care va arăta alimentaţia viitorului într-o lume dominată de o dezvoltare tehnologică extrem de rapidă, de creşterea accelerată a populaţiei şi schimbări globale dinamice.

Prototipul Reebo este prevăzut cu multiple capete de depunere a materialului alimentar - peste 10 comparativ cu 2-3 cât au imprimantele alimentare 3D existente pe piaţă, rezultatul fiind un produs alimentar de tip sandwich sau prăjitură gata de consum, fără a fi nevoie de gătire. Consumabilele imprimantei sunt stocate în cartuşe alimentare, interschimbabile automat, etanşe, reîncărcabile, cu o capacitate de până la 8 kg per cartuş, iar din punct de vedere igienico-sanitar, Reebo se aliniază celor mai înalte standarde, anunţă compania.

Investiţia pentru producţia în serie a imprimantei Reebo implică o sumă ce poate depăşi 25 milioane de euro şi presupune înfiinţarea unei linii de producţie, în mare parte robotizată, care să poată susţine fabricarea imprimantei şi a consumabilelor aferente.

Compania Manna Foods Solutions estimează o valoare de piaţă a imprimantei cuprinsă între 4.000 şi 5.000 euro/unitate, în funcţie de numărul cartuşelor alimentare şi a facilităţilor de utilizare.

Reebo este unul dintre cele opt proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la începutul acestui an de Impact Hub Bucharest şi EFSE DF, care se va încheia în iulie, odată cu prezentarea proiectelor în faţa publicului, a juriului, a investitorilor şi specialiştilor din domeniu.

Manna Foods Solutions este un start-up în domeniul foodtech, al cărui obiectiv este să dezvolte inovaţii alimentare ce pot fi aplicate internaţional, în contextul creşterii continue a populaţiei lumii şi a schimbărilor dinamice globale. Recent, compania a obţinut locul 2 pe România la EIT Innovation Prize 2020.

Food & Agri Tech Challenge este o iniţiativă Impact Hub Bucharest şi EFSE DF de susţinere a antreprenorilor care îşi doresc să aducă schimbări în industria alimentară şi în agricultură, prin tehnologii inovatoare. Cu o componentă de bootcamp şi una de pre-accelerator de şase luni, Food & Agri Tech Challenge a ajutat opt startup-uri să înţeleagă mai bine oportunităţile oferite de cele două industrii şi să accelereze procesul de creştere de la idee la prototip validat şi intrare în piaţă.

La finalul lunii iulie 2020, participanţii programului vor prezenta proiectele şi evoluţia lor în cele 6 luni de pre-accelerare în cadrul unei sesiuni de tip demo-day la care vor fi prezenţi mentori şi investitori. 

Ştiri Recomandate

Donald Trump va numi curând un nou judecător la Curtea Supremă a SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că va numi foarte curând un nou judecător la Curtea...

Avioanele de luptă chineze au intrat în spațiul Taiwanez. Ce a urmat

Avioane de luptă chineze au intrat sâmbătă, a doua zi consecutiv, în spaţiul aerian taiwanez, transmite dpa....

Imagini APOCALIPTICE. Ce s-a întâmplat într-un oraș din RUSIA (VIDEO)

Milioane de insecte minuscule au fost filmate roiind în jurul unui oraș, imaginile parcă sunt rupte dintr-un film.

ADEVĂRUL din laboratoarele din MAREA BRITANIE. Cu ce PROBLEMĂ se confruntă

Dr. Phil Robinson, un expert în genomică și inventator care a vizitat laboratoarele, spune că „fiecare parte a...

Marea Britanie ar putea intra din nou în ÎNCHIDERE și IZOLARE

Marea Britanie va avea probabil nevoie, mai devreme sau mai târziu, să reintroducă unele măsuri de închidere şi...

Momente CRUNTE la Matei Balș. S-a întâmplat noaptea! Cercel a IZBUCNIT

Se întâmplă lucruri incredibile la Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Horoscop 2020. Surprize pentru anumite zodii

Astrele au pregătit noi surprize pentru 4 zodii: Capricorn, Scorpion, Săgetător și Pești.

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor a fost testat pozitiv cu COVID-19

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, a anunţat vineri seară că a fost testat pozitiv cu...

Curs valutar | Actualizat la 19-09-2020
EUR flag1 EUR = 4.8582 RON
USD flag1 USD = 4.0972 RON
GBP flag1 GBP = 5.3220 RON
CHF flag1 CHF = 4.5132 RON
AUD flag1 AUD = 2.9944 RON
DKK flag1 DKK = 0.6530 RON
CAD flag1 CAD = 3.1126 RON
HUF flag1 HUF = 0.0135 RON
JPY flag1 JPY = 0.0393 RON
NOK flag1 NOK = 0.4526 RON
SEK flag1 SEK = 0.4667 RON
XAU flag1 XAU = 257.4245 RON
Monede Crypto
1 BTC = 45274.10RON
1 ETH = 1572.92RON
1 LTC = 198.30RON
1 XRP = 1.03RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.41% p.a.
ROBOR:
3 luni: 1.96%
6 luni: 2.03%
12 luni: 2.09%
EURIBOR:
3 luni: -0.5010 %
6 luni: -0.4630 %
12 luni: -0.4230 %