Urmărește dezbaterea live

Ștefania Pop: Informația neverificată, cel mai puternic VIRUS social (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Ștefani Pop, Director Junior Achievement România
Ștefani Pop, Director Junior Achievement România
Ștefania Pop, Director Junior Achievement România, a vorbit în exclusivitate despre fake news-urile din această perioadă dar și despre importanța cunoașterii acestei pandemii, la  DEZBATEREA ONLINE „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de  DC Media Group .

"Rolul nostru ca organizație neguvernamentală în suportul programelor educționale publice, este să încercăm să aducem atunci când este nevoie o informație verificată, fundamentată, consistentă și mai ales să ajutăm tinerii să treacă peste această perioadă. Este o perioadă neașteptată și pe care cu greutate o gestionează părinții și evident în situația de izolare și de învățământ acasă, și tinerii și copiii au probleme în înțelegerea acestor lucruri. Ce am încercat să facem, noi avem în mod curent un manual de educație pentru sănătate pe care îl facem în școlile din România în parteneriat cu Ministerul Educației de câțiva ani."

Rafila despre VACCIN: Avem acest produs în România

"Iar acum adăugăm un modul digital dedicat acestei situații, atât coronavirusului cât și covid-ului și mai ales măsurilor de prevenție și de viețuire în această pandemie. În plus mâine vom organiza un WEB-inar pentru elevi, studenți și profesori care are 2 componente, una de sănătate și o componentă dedicată gestionării efectelor economice ale crizei provocate de covid-19, pentru că programele noastre sunt în mare, programe de educație economică."

Ștefania Pop a explicat de ce copiii trebuie să învețe mult mai mult despre imunizare și ce importanță are.

"Copii trebuie să învețe mai mult despre imunizare, imunitate despre vaccinare, despre ce înseamnă imunitatea naturală, ce înseamnă cea artificială. Sunt lucruri care au o importanță mare pentru că s-a văzut în această situație ce rău a fost atunci când această pandemie ne-a găsit relativ nepregătiți. Ei trebuie să înțeleagă de ce este necesară această izolare și de ce este important ca în această perioadă trebuie să stea departe de persoanele mai în vârstă."

"Cred că cel mai puternic virus social este transmiterea foarte rapidă a informațiilor neverificate sau care nu au o sursă verificată. Ele se transmit foarte ușor prin intermediul messenger-ului. Tinerii și părinți le transmit mai departe pe facebook cu ușurință fără să verifice sursă. Modul acesta de transmitere rapidă a informațiilor face imposibil procesul de decelare și de foarte multe ori este recomandat să nu citești decât informațiile care au la bază surse consolidate."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel