TAXE ZERO pe salariul minim? Claudiu Năsui: Prea mulți trăiesc în SĂRĂCIE
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Potrivit ministrului de resort, Claudiu Năsui, bugetul alocat anul acesta "reparării programului" este de 642 milioane de lei. 
Potrivit ministrului de resort, Claudiu Năsui, bugetul alocat anul acesta "reparării programului" este de 642 milioane de lei. 
Prea mulți oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE. Românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câștigat, statul oprește aproape 45 de bani. Asta se va schimba, anunță ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

Primesc zilnic mesaje și comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim (mai multe informații găsiți aici: www.zerotaxe.ro). Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook. 

Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piața oficială a muncii și chiar din țară. Prea mulți oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână.

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE. Românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câștigat, statul oprește aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai ușor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc și TVA, accize și alte taxe și impozite.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obținut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei.

Citește și Nicușor Dan: Nu am de gând să accept bani risipiţi pe cheltuieli nejustificate

Suntem campionii din Uniunea Europeană la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deși au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) și pe al doilea loc la numărul de oameni aflați în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferență față de Bulgaria.

Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata și testând iar soluții care au eșuat în trecut. De asemenea, soluția nu este creșterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel