Taxa auto. Ce se mai întâmplă cu restituirea banilor
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Taxa auto re restituie
Taxa auto re restituie
În urma rectificării bugetare, suma de 135 milioane de lei va fi virată către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), se arată într-un comunicat al instituției.

Toți acești bani vor fi virați către proprietarii de autoturisme care trebuie să-și primească înapoi taxele auto cât și dobânzile aferente sumenlor, dobânzi acumulate din cauza întârzierilor.

Potrivit reglementărilor pentru restituirea taxelor proprietarii au dreptul și la dobânzi de întârziere pentru sumele respective, care se aplică din momentul perceperii taxelor și până la momentul restituirii lor. Cuantumul acestora, conform Codului de procedură fiscală, este de 0,02% din suma care trebuie restituită, pentru fiecare zi de întârziere.

Fostele taxe auto. Vești extraordinare pentru proprietarii de mașini

Dobânzile vor fi virate numai după restituirea în totalitate a sumelor principale, adică numai persoanele care au făcut cereri de restituire pentru taxele auto și cărora le-au fost rambursate deja sumele de bani.

Pentru plata dobânzilor însă nu a fost necesară depunerea unei cereri specifice către Fisc, acestea se calculează și se restituie din oficiu în conturile bancare unde contribuabilii au ales să le fie virate și taxele auto.

Restituirea taxelor auto și dobânzile aferente ar fi trebuit să să facă până în 30 iunie 2019, însă procesul s-a tot prelungit în funcție de cum au fost alocate fondurile pentru plata acestora. Fiscul explica la finalul iunie că va continua demersurile de rambursare până se vor restitui toate sumele către toți contribuabilii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel