Talonul de pensie electronic. Ce li se pregătește pensionarilor
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Fiecare beneficiar al sistemului de pensii va avea alocată o parolă și un nume de utilizator și se va putea conecta pe site-ul Casei de Pensii.
Fiecare beneficiar al sistemului de pensii va avea alocată o parolă și un nume de utilizator și se va putea conecta pe site-ul Casei de Pensii.
Autoritățile intenționează să introducă talonul de pensie electronic, ce va putea fi accesat de pe site-ul Casei de Pensii. Fiecare pensionar va avea posibilitatea să vizualizeze informațiile legate de pensia sa.

Alături de modificările legate de modul de calculare a pensiilor (bazat pe contributivitate și care va elimina diferențele inechitabile între pensii), Casa de Pensii intenționează să introducă conturi electronice pentru fiecare pensionar.

Astfel, fiecare beneficiar al sistemului de pensii va avea alocată o parolă și un nume de utilizator și se va putea conecta pe site-ul Casei de Pensii pentru a vizualiza: talonul de pensie, stagiul de cotizare, numărul de puncte, eventuale petiții depuse de acesta sau bilete de tratament, dacă este cazul.

Citește și: Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului face clarificări

Nu a fost specificat ce se va întâmpla cu pensionarii care nu dispun de acces la internet sau nu știu să utilizeze calculatorul, dar șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat pentru antena 3 că ''viitorii pensionari, cei care vor intra în acest sistem sunt oameni care au lucrat pe calculator...și am văzut beneficiari care, chiar dacă nu stăpânesc (n.r. utilizarea calculatorului), apelează la un fiu, nepot și reușesc să își facă un cont ''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel