Suzuki începe producția de vehicule hibride în Ungaria
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Începând acest an, Suzuki va produce în oraşul Esztergom exclusiv automobile cu motorizare hibridă pentru pieţele din UE iar primele vehicule vor apărea la sfârşitul lunii ianuarie în reţelele de distribuţie din UE şi din Ungaria, conform informaţiilor societăţii, transmise agenţiei ungare de presă MTI.

Suzuki precezează în comuncat că societatea a pregătit introducerea modelelor hibrid cu o investiţie de mai multe milioane de euro.

Uzina de la Esztergom va produce anul acesta automobile cu hibride în proporţie de 70%, din care 85% sunt destinate exportului.

Experienţa spune că modelele dotate cu tehnologie ISG de 48 volţi reduc cu 15-20 % consumul şi valoarea emisiei dioxidului de carbon, în acelaşi timp sunt mai mici şi mai uşoare în comparaţie cu alte sisteme complet hibride sau hibride plug-in, spun reprezentanții Suzuki.

Societatea colaborează cu Toyota în introducerea automobilelor electrice pe piaţa indiană. Astfel, majoritatea proiectelor comune sunt realizate pe piaţa cea mai mare de care dispune Suzuki, dar cei doi fabricanţi de automobile japonezi se ajută reciproc şi în Europa. Cei doi colaborează şi în domeniul dezvoltării sistemelor de conducere autonome.

Toyota recheamă 3,4 milioane de vehicule din toată lume

Suzuki conduce de patru ani topul vânzărilor de automobile noi în Ungaria. În 2019 a realizat în această ţară o cotă de piaţă de 16,32% cu 25 766 automobile personale înregistrate. Vânzările interne ale societăţii au depăşit cifra anului 2008, premergător crizei.

Suzuki Ungaria a fost înfiinţată în 1991 și continuă să fie singura uzină de producţie europeană a societăţii japoneze. Compania are 3200 de salariaţi direcţi, împreună cu partenerii şi furnizorii săi, incluzând şi reţeaua de 78 de magazine specializate din Ungaria, asigură traiul pentru aproximativ 10 000 de angajaţi.

Cifra de afaceri netă a societăţii Suzuki Ungaria a fost 1,953 miliarde euro în 2018, faţă de 2,1 miliarde în 2017. Cifra de afaceri realizată prin vânzările în Ungaria a fost de 280,4 milioane euro, înregistrând o creştere de 18,6%. Profitul brut al societăţii în 2018 s-a ridicat la 82 milioane euro, puţin sub cifra anului 2017, când s-a realizat un profit de 90,8 m

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel