Sudul Europei, sub ASEDIU CLIMATIC. Turcia, Italia și Grecia, lovite de fenomene EXTREME
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Pompierii au continuat să lupte sâmbătă împotriva incendiilor de pădure din sudul Turciei pentru a patra zi consecutiv, în timp ce numărul morţilor a crescut la şase, transmite Agerpres, citând AFP și Anadolu.

Bilanţul victimelor provocate de incendiile care s-au soldat de asemenea cu peste 300 de răniţi a crescut de la patru la şase după ce au fost găsite cadavrele a doi muncitori care au încercat să se lupte cu flăcările.

Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă în oraşul turistic Bodrum, unde locuitori şi turişti au fost evacuaţi din locuinţe şi hoteluri.

Zece incendii continuau încă să facă ravagii sâmbătă în regiune, în timp ce alte 88 au fost controlate de miercuri, a informat pe Twitter ministrul agriculturii şi silviculturii, Bekir Pakdemirli.

Anchetatorii au încercat să stabilească dacă unele incendii au fost declanşate în mod intenţionat.

Erdogan a devenit ţinta criticilor când s-a constatat că Turcia nu are în dotare bombardiere cu apă în contextul în care situaţia incendiilor s-a înrăutăţit iar o treime din teritoriul ţării este împădurit.

Principalul partid de opoziţie, CHP, l-a acuzat pe preşedintele turc că a destructurat infrastructura unei organizaţii semi-publice care deţinea bombardiere cu apă.

Citește și: Boris Johnson va fi TATĂ pentru a N-a oară. Câți copii RECUNOAȘTE premierul

Vreme extremă în Italia

Fenomene meteo extreme au afectat sâmbătă diferite zone ale Italiei, cu incendii în sud şi ploi abundente în nord, potrivit serviciului italian pentru intervenţii de urgenţă, informează duminică dpa.

În Lombardia a fost decretat cod roşu de alertă după ce ploile abundente din apropierea lacului Como au produs inundaţii şi alunecări de teren. Satul Laglio a primit chiar o ofertă de ajutor din partea actorului George Clooney. 

Alerte meteorologice au fost, de asemenea, în vigoare şi în multe alte zone din nord, inclusiv regiunea Toscana şi oraşul Veneţia.

În acest timp, flăcările se extind în sud, în special în apropierea oraşului Catania din Sicilia, favorizate de caniculă, absenţa precipitaţiilor şi vânturile puternice. Anchetatorii spun că unele au fost probabil declanşate de incendii premeditate.


Val de căldură în Grecia. Patru sate evacuate din calea incendiilor

 

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de pompierii greci confruntaţi cu un incendiu de pădure major izbucnit pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

95 de pompieri, 33 de camioane, patru avioane de stingere a incendiilor şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva acestui incendiu în regiunea Zeria, potrivit pompierilor.

Autorităţile au trimis mesaje de alertă pe telefoanele mobile pentru a avertiza locuitorii cu privire la necesitatea evacuării satelor Zeria, Kamares, Achaias şi Labiri, notează France Presse.

Spitalele din Patras şi dintr-un oraş din apropiere, Aigio, au fost de asemenea alertate pentru a primi persoane rănite.

Autostrada din zona afectată, precum şi podul Rio-Antirio ce leagă Peloponez de Grecia continentală au fost închise circulaţiei, potrivit agenţiei de presă elene ANA.

Uscate de căldură, pădurile din Grecia sunt victime ale incendiilor în fiecare vară, alimentate de vânturi puternice, potrivit AFP.

Grecia se confruntă cu un nou val de căldură de vineri, cu temperaturi oscilând între 42 şi 44 de grade, potrivit serviciilor meteorologice elene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...


pixel