Submarinele care fac praf tot ce le iese în cale. Clasament
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cu rachetele lor, aceste submarine pot distruge orașe întregi
Cu rachetele lor, aceste submarine pot distruge orașe întregi
Publicația americană The National Interest a alcătuit un top-5 al celor mai periculoase submarine ale lumii, capabile să provoace distrugeri uriașe.

Pe primul loc se află submarinele americane Ohio cu 24 de rachete UGM Trident II D5, fiecare echipată cu 12 focoase termonucleare W88. Coeficientul de eventuală deviere de la țintă este de numai 90 de metri. Rachetele rusești nu sunt atât de precise. Nouă asemenea submarine se află în permanență în Oceanul Pacific, alte cinci, în Atlantic.

Pentru înlocuirea acestor submarine, americanii pregătesc Columbia, cu 16 rachete Trident. Submarinele Columbia ocupă, în clasamentul experților de la The National Interest, locul secund.

Următorul clasat este submarinul rusesc din proiectul Borei, mai mare decât Ohio și Columbia. Este echipat cu 16 rachete Bulava, fiecare dotată cu 10 focoase nucleare capabile să parcurgă 8.000 de kilometri.

Citește și Coșmar pentru China și Rusia! Submarine ce schimbă echilibrul de forțe

Poziția a patra a fost atribuită submarinului sovietic Delfin cu rachete R-29RMU2 Sineva, care se fabrică începând din 2004 și a cărui rază de acțiune depășește 11.000 de kilometri.

Ultimul loc a revenit tot unui submarin rusesc - Iasen, echipat cu rachete nucleare Kalibr. Potrivit The National Interest, submarinele Iasen sunt silențioase, putânt lansa 32 de rachete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel