SUA şi China au făcut un pas spre împăcare. Trump este mulțumit
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O veste bună pentru piețe
O veste bună pentru piețe
Preşedintele american Donald Trump şi vicepremierul chinez Liu He au semnat aşa-numita "Fază 1" a acordului comercial menit să reducă tensiunile dintre cele două cele mai mari economii din lume, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Casa Albă.

"Mai mult de atât nu poate fi. Este atât de important pentru întreaga lume ca aceste două națiuni gigantice să fie ținute în armonie. Astăzi, o lume întreaga este cu ochii pe noi", a spus Trump, înainte ca cei doi oficiali de rang înalt să semneze acordul, în cadrul unei ceremonii care a durat 75 de minute.

În virtutea acordului care ar urma să intre în vigoare luna viitoare, China s-a angajat să achiziţioneze bunuri americane în valoare de circa 200 de miliarde de dolari într-o perioadă de doi ani, inclusiv produse agricole în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Acordul semnat conţine şi un mecanism de monitorizare a aplicării. Trump a afirmat că dacă va fi semnată şi "Faza a 2-a" a acordului, taxele vamale impuse Chinei vor fi diminuate. "Astăzi facem un pas foarte important care nu a mai fost făcut până acum împreună cu China spre un viitor comerţ corect şi reciproc semnând Faza 1 a acordului comercial istoric. Împreună, îndreptăm greşelile trecutului", a afirmat liderul de la Casa Albă.

Citește și SUA vor menţine taxele vamale la importurile din China

"Ştim că vor fi în continuare disensiuni între ţările noastre, dar această zi marchează începutul unui nou capitol în relaţiile comerciale dintre cele mai mari economii ale lumii", a afirmat, la rândul său, vicepreşedintele american, Mike Pence. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că Acordul comercial cu SUA este benefic pentru "întreaga lume".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel