SUA și America Latină! Joe Biden are NOI planuri
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Joe Biden / Foto: Gage Skidmore/Flickr
Joe Biden / Foto: Gage Skidmore/Flickr
Şeful statului argentinian, Alberto Fernandez, a discutat luni cu preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, amândoi recunoscând interesul îmbunătăţirii relaţiilor din Washington şi America de Sud, potrivit preşedinţiei de la Buenos Aires, notează AFP.

"Preşedintele argentinian l-a felicitat pe preşedintele ales pentru rezultatul la recentele alegeri şi a apreciat victoria acestuia ca o mare oportunitate de a crea relaţii mai bune cu scopul ca Statele Unite să regăsească America Latină", potrivit comunicatului de la Casa Rosada.

În cursul discuţiei telefonice, care a durat 35 de minute, Joe Biden i-a subliniat omologului său argentinian că "continentul are un mare potenţial, cu o democraţie solidă, iar noi avem un vast program pentru a lucra din Canada până în Argentina".

RECORDUL anului 2020. O FUZIUNE de 44 miliarde dolari

"Doresc o relaţie solidă cu continentul" american, a adăgat Joe Biden, potrivit comunicatului.

"Ultimii ani au fost dificili pentru America Latină, dorim ca lucrurile să se schimbe şi vedem în dumneavoastră o alternativă", a declarat la rândul său Alberto Fernandez în atenţia preşedintelui american ales.

"Cu o relaţie matură şi solidă, ţînând cont de securitatea şi democraţiile de pe continent, sunt sigur că vom realiza unele lucruri împreună", a continuat preşedintele argentinian.

În cursul schimbului de păreri, cei doi lideri au adus în discuţie prietenia lor comună cu papa Francisc, de origine argentiniană.

"Doresc să acţionăm împreună pentru a face ca America Latină să avanseze şi sunt de părere că avându-l partener pe Sfântul Părinte vom reuşi", i-a mai spus Joe Biden preşedintelui Argentinei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel