SUA. Deficitul bugetar, la cote IMPRESIONANTE! Recordul recordurilor
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Deficitul crește accelerat / Foto: Arhivă
Deficitul crește accelerat / Foto: Arhivă
Deficitul bugetar al SUA a depăşit 3.000 de miliarde de dolari în primele 11 luni din acest an fiscal, mai mult decât dublu faţă de nivelul record din 2019, a anunţat vineri Departamentul Trezoreriei din SUA, transmit agențiile internaționale.

Creşterea semnificativă a cheltuielile publice, pentru a face faţă scăderii activităţii economice în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a dus la un deficitul bugetar de 3.007 de miliarde de dolari în primele 11 luni din acest an fiscal, faţă de 1.067 miliarde de dolari în perioada similară din 2019.

Departamentul Trezoreriei din SUA a raportat că deficitul bugetar în august a totalizat 200 miliarde de dolari, în linie cu cel din perioada similară din 2019. Analiştii se aşteptau ca deficitul să ajungă luna trecută la 245 miliarde de dolari.

Precedentul deficit record în primele 11 luni a fost de 1.370 miliarde de dolari, şi a fost raportat de Trezorerie în august 2009, în timpul crizei financiare şi a recesiunii. Pe ansamblul anului 2009, deficitul a totalizat 1.400 miliarde de dolari.

Nancy Vanden Houten, economist la Oxford Economist, se aşteaptă ca în septembrie deficitul să atingă 200 miliarde de dolari, astfel încât la finalul anului fiscal deficitul să ajungă la 3.200 miliarde de dolari, faţă de 984 miliarde de dolari în 2019.

Citește și Criză GLOBALĂ. Un PERICOL ignorat de mulți. Deși este foarte REAL

Oficiul pentru Buget al Congresului SUA (CBO), o instituţie nepartinică, a estimat că în 2020 deficitul bugetar va ajunge la 3.300 miliarde de dolari, sau 16% din PIB, cel mai ridicat nivel de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial. De asemenea, previzionează CBO, datoria publică a SUA va echivala anul acesta cu 98% din Produsul Intern Brut, iar anul viitor datoria va depăşi PIB-ul acestei ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel