STB. Plata direct cu cardul bancar. Ce se întâmplă cu ghișeele de vânzare
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport public
Bucureștenii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport public
Directorul general al STB, Adrian Criţ a explicat că centrele de vânzare ale STB vor fi mai puține în viitor. Criţ a adăugat că în perioada care urmează vor fi implementate o serie de măsuri precum posibilitatea de a valida călătoria direct cu cardul bancar.

Adrian Criţ a declarat pentru Agerpres că centrele de vânzare nu vor dispărea cu totul. ''Cert este şi faptul că vor fi din ce în ce mai puţine pe măsură ce implementăm noile soluţii de plată. Îmi doresc să implementez validarea cu cardul (bancar n.r.) la validatoare pe toate mijloacele de transport în comun. Ar fi un lucru benefic pentru populaţie. Populaţia este tehnologizată, are card, are telefon, are ceas cu care poate valida şi nu văd de ce să ne cramponăm şi să nu investim punctual în anumite măsuri. Tehnologia actuală ne permite să validăm cu cardul STB, este o tehnologie mai veche, implementată în urmă cu 10 ani şi a devenit obligatorie atunci când s-au scos biletele de hârtie, însă posibilităţile actuale ne permit să validăm şi cu cardul bancar. Drept urmare trebuie să ţinem pasul cu ceea ce se întâmplă la nivel mondial şi să implementăm noile tehnologii'', a declarat Criț.

Citește și: Vânătorul de Pantsir. Rusia începe să TREMURE în fața noii arme turcești

''De asemenea, tot pentru a reduce cheltuielile şi tot pentru a eficientiza instituţia ne dorim să investim foarte mult în zona de sisteme de programare a vehiculelor, sisteme de programare a conducătorilor de vehicule, sisteme de monitorizare a acestora, dat fiind faptul că, din păcate, am constatat că fără un control foarte atent costurile cresc foarte mult în această instituţie. Nu vreau să scot în evidenţă ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, vreau să spun că ne dorim venituri mai multe realizate de către noi şi ne dorim ca transportul public să dăinuie în viitor şi mobilitatea să fie păstrată'', a mai adăugat Adrian Criţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...


pixel