Statul la coadă. Sfaturi. Cercetătorii israelieni au studiat problema
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
La ce trebuie să vă gândiți
La ce trebuie să vă gândiți
”Petrecem o bună parte din viața noastră zilnică așteptând și, din păcate, timpul astfel consumat poate provoca agresiune”, susțin oamenii de știință israelieni. Ei au studiat problema și au stabilit câteva reguli pentru statul la coadă și nu numai. 

Șmecheria este ca atunci când așeptăm ceva sau pe cineva să ne gândim la lucruri concrete, nu abstracte, scrie Fast Company, cu referire la studiul publicat de oamenii de știință israelieni. Atunci, timpul nu va mai părea nesfărșit. Găndirea abstractă conferă așteptării o nuanță negativă, stimulând emoții negative.

”În cazul în care cineva întârzie, iar dumnevoastră gândiți, în acest timp, abstract, ați putea decide că persoana care nu mai vine nu respectă timpul celorlalți sau consideră întâlnirea sau discuție lipsită de importanță. Gânduri care pot conduce la concluzii greșite, la stări de nervozitate maximă, chiar la violență”, explică psihologul Dorit Efrat Treister, de la Universitatea Ben Gurion.

Citește și Egiptologii cred că au găsit-o! Camera secretă

”Dar dacă vă gândiți că respectiva persoană v-a pierdut numărul de telefon sau a fost reținută de o chestiune urgentă, așteptarea nu va mai deveni nici apăsătoare, nici enervantă. Mai mult, mintea va fi canalizată pe alte idei, astfel că timpul va trece, parcă, mai repede”, a adăugat specialista.

Răbdarea este o calitate care, spun aceiași cercetători, poate fi antrenată. Ziua nu se duce de răpă dacă veți sta 20 de minute la coadă la casă, cumpărăturile consumă timp, dar este normal. La fel cum nu este nimic ieșit în comun dacă v-ați blocat în trafic, mai ales în ziua de astăzi, asigură experții israelieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel