Startup-ul românesc UiPath vizează o evaluare de 26 de mld. de dolari pe bursa americană
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Daniel Dines, fondatorul UiPath
Daniel Dines, fondatorul UiPath
Startup-ul UiPath, lansat în România, vizează o evaluare de aproape 26 de miliarde de dolari în oferta publică inițială (IPO) de la bursa americană, în condițiile în care crește cererea pentru serviciile sale din partea companiilor care trec la lucrul la distanță, conform Reuters.

Compania intenționează să vândă 6,8 milioane de acțiuni, în timp ce acționarii existenți vor vinde alte 14,5 milioane de acțiuni, ca parte a ofertei.

Oferta va avea un preț cuprins între 43 și 50 de dolari pe acțiune, ceea ce va permite companiei să strângă aproximativ 1,06 miliarde de dolari.

UiPath, cu sediul în New York, este cea mai recentă firmă de tehnologie care încearcă să intre pe piața de IPO din SUA, a fost evaluată la 35 de miliarde de dolari în cadrul unei runde de finanțare la începutul acestui an.

Compania folosește instrumente de inteligență artificială pentru a ajuta marile corporații și agențiile guvernamentale să își automatizeze sarcinile repetitive și de rutină în domenii precum contabilitatea și resursele umane, un serviciu care a câștigat popularitate în timpul pandemiei.

Citește și: România are un nou miliardar iar Țiriac a ajuns pe locul doi

Compania a fost înființată în 2005 cu o echipă de 10 persoane și cu sediul în București, de către fostul executiv Microsoft Daniel Dines și de Marius Tirca.

Pierderile UiPath s-au redus semnificativ, la 92,4 milioane de dolari în anul încheiat la 31 ianuarie 2021, de la 519,9 milioane dolari cu un an mai devreme, în condițiile unui flux de numerar pozitiv.

UiPath, cu investitori printre care Accel, Coatue, Dragoneer, IVP și Sequoia, avea aproape 8.000 de clienți la sfârșitul lunii ianuarie și concurează cu Blue Prism și Automation Anywhere din Marea Britanie.

Compania își va lista acțiunile la New York Stock Exchange sub simbolul „PATH”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel