Start-Up Nation 2020. Termene extinse din cauza pandemiei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Economiei a emis un Ordin prin care sunt extinse anumite termene
Ministrul Economiei a emis un Ordin prin care sunt extinse anumite termene
Ministerul Economiei a decis extinderea unor termene din programul Start-Up Nation 2020.

Un Ordin de ministru precizează că cererile de plata/rambursare se pot depune pana cel tarziu la data de 28 septembrie 2020. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 342 din 28 aprilie 2020.

Decizia ministerului este luată în urma efectelor și interdicțiilor impuse de starea de urgență și starea de alertă pentru intreprinderile mici și mijlocii care sunt beneficiare ale programului.

"Continuăm, astfel, adoptarea unor noi măsuri de susținere a economiei și ne orientăm, acum, în mod special pentru a-i proteja pe antreprenorii beneficiari ai programelor derulate de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Dorim să repornim economia treptat și să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte, iar IMM-urile reprezintă motorul mediului de afaceri, fiind cele care au o contribuție importantă la bunul mers al economiei”, a explică ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Economiei anunţă controale! Beneficiarii Start-Up Nation 2018, mare atenție

Deciziile luate pentru limitarea răspândirii Covid-19 au avut că efect neimplementarea planurilor de afaceri și blocarea activității întreprinderilor finanțate. Tot ca urmare a acestor decizii, termenul de efectuare a cheltuielilor și de depunere a cererii de eliberare a ajutorului de minimis era insuficient pentru relansarea economiei românești, se mai anunță în comunicat.

Conform art. 6.8 alin (5) din schema de ajutor de minimis din cadrul  Programului Start–Up Nation, ediția 2018, “În maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanțare, dar nu mai târziu de 28 iunie al anului următor semnării acordului de finanțare pentru dosarele admise în buget și 15 noiembrie al anului următor semnării acordului de finanțare pentru dosarele admise în afară bugetului și care intră la finanțare în urmă eliberării de buget, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile și să depună documentația aferentă cererii de plata/rambursare la sediul AIMMAIPE”. 

Astfel, prin Ordinul de ministru nr. 902, termenul a fost prelungit de la data de 28 iunie 2020 până la 28 septembrie 2020, cu menținerea condiției de maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanțare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel