Urmărește dezbaterea live

STARE de ALERTĂ. Noi MODIFICĂRI
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
STARE de ALERTĂ. Noi MODIFICĂRI
STARE de ALERTĂ. Noi MODIFICĂRI
Guvernul va aproba în şedinţa de joi prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu alte 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, şi să stabilească măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Proiectul de hotărâre de Guvern cuprinde şi măsurile stabilite anterior, printre care şi cea potrivit căreia în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 - 5,00 cu excepţii referitoare la deplasări în interes de serviciu, pentru asistenţă medicală sau pentru persoanele aflate în tranzit.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, se propune, totodată, ca în toate localităţile să se permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

De asemenea, în zilele de în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 - 20,00.

O relaxare privind circulaţia persoanelor este avută în vedere şi pentru credincioşii musulmani, având în vedere sărbătoarea specifică Lunii sfinte Ramazan. "În acest context, se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai - 9 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan".

O altă prevedere vizează limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel