Stare de alertă în România încă 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Stare de alertă în România încă 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
Stare de alertă în România încă 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
De astăzi, starea de alertă se prelungeşte în toată ţara cu alte 30 de zile, până pe 12 mai. La jumătatea lunii mai, România va împlini un an de stare de alertă, la care se adaugă cele două luni iniţiale de stare de urgenţă.

Stare de alertă. Executivul a adoptat joi Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Imunizare la locul de muncă, fără programare. Cum se procedează

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că este posibil să putem renunţa la masca obligatorie în anumite condiţii excepţionale, chiar de la 1 mai. Propunerea va fi discutată în Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Stare de alertă. În perioada 1 mai – 2 mai 2021 (Paştele Ortodox 2021), în intervalul orar 20:00 – 5:00, în toate localităţile va fi permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

De asemenea, în perioada 13 aprilie – 13 mai 2021, comunitatea musulmană din întreaga lume va începe postul specific lunii sfinte Ramazan care semnifică începutul revelării Coranului cel Sfânt Profetului Muhammed de către îngerul Gavriil.  Noaptea de Kadîr este predecesoare ca şi importanţă slujbei de Ramazan Bayram. În acest context, în toate localităţile va fi permisă circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei sau gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Un alt element de noutate constă în limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pe Litoral. 

În zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00-20:00. În aceste zile, în intervalul orar 20:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...


pixel