Sportul englez a declarat RĂZBOI rețelelor de socializare
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
La mișcare a aderat inclusiv pilotul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1
La mișcare a aderat inclusiv pilotul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1
Mai mulţi sportivi şi cluburi, în principal din Anglia, au lansat vineri o mişcare de boicotare a reţelelor de socializare, prevăzută să dureze tot weekend-ul, pentru a protesta împotriva insultelor online şi în special a rasismului, informează AFP.

UEFA şi Federaţia internaţională de tenis (ITF) s-au alăturat acestei acţiuni, împreună cu pilotul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1, şi clubul de fotbal Manchester United, care au afişat ecrane negre pe paginile lor de pe reţele de socializare şi mesaje de condamnare a rasismului.

După mai multe săptămâni de ameninţări, mişcarea sportivă a trecut la acţiune vineri. Injuriile şi insultele faţă de jucători pe reţelele de socializare s-au multiplicat de 4,5 ori din septembrie 2019, a denunţat Manchester United: 86% dintre postările vizate conţin injurii rasiste, iar 8% dintre acestea sunt homofobe sau transfobe. Doi dintre jucătorii lui United, Anthony Martial şi Marcus Rashford au fost în mod special vizaţi.

Manchester United a decis să nu mai alimenteze conturile sale de pe Facebook, Twitter şi Instagram în acest weekend, în semn de protest. Cluburile din Premier League au anunţat, de asemenea, că au aplicat sancţiuni împotriva a şase persoane acuzate că l-au insultat pe atacantul sud-coreean Son Heung-Ming de la formaţia Tottenham Hotspur, pe reţele de socializare.

Citește și Numărul telefonului mobil personal al lui Boris Johnson, disponibil pe internet

Alte organizaţii britanice, precum Federaţia engleză de rugby, cea de ciclism sau federaţiile de cricket din Anglia şi Ţara Galilor s-au alăturat mişcării. Lewis Hamilton participă la rândul său la această mişcare, împreună cu alţi piloţi de Formula 1, precum compatrioţii săi Lando Norris şi George Russell.

"În semn de solidaritate cu lumea fotbalului, reţelele mele de socializare vor rămâne negre în acest weekend. Discriminarea, online sau nu, nu îşi are locul în societatea noastră, dar de prea mult timp a fost uşor pentru câţiva să posteze mesaje de ură din spatele ecranelor lor", a scris campionul mondial pe conturile sale.

Pe 11 februarie, într-o scrisoare deschisă adresată conducătorilor reţelelor Twitter şi Facebook, responsabilii cluburilor de fotbal din Anglia au făcut apel la luarea de măsuri "din motive de simplă decenţă umană". Twitter a răspuns însă că nu intenţionează să cenzureze comentariile din conturi anonime.

Apelurile către jucători de a se retrage de pe reţelele de socializare au crescut în ultimele săptămâni. Fostul atacant al lui Arsenal şi al selecţionatei Franţei, Thierry Henry, a anunţat la sfârşitul lunii martie că se retrage până când platformele vor face mai mult pentru a lupta împotriva rasismului şi a hărţuirii "toxice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel