Spaniolii, AVERTIZAȚI în mod OFICIAL: Va fi MAI RĂU decât am crezut
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Populația a fost avertizată ca omul să știe ce-l așteaptă
Populația a fost avertizată ca omul să știe ce-l așteaptă
Guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei, Pablo Hernandez de Cos, a avertizat marţi că potenţialele măsuri mai dure pentru a limita extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) în ţară, ar putea duce la o criză chiar mai profundă decât în cel mai grav scenariu al băncii, transmite Reuters.

Conform datelor oficiale, peste o treime dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Spania sunt în regiunea Madrid, iar datele oficiale indicau peste 800.000 de cazuri pe ansamblul ţării şi peste 32.000 decese. Spania, a patra economie a zonei euro, se îndreaptă în acest an spre cel mai sever declin înregistrat vreodată, Banca Centrală estimând o scădere între 10,5% şi 12,6%.

Dar Pablo Hernandez de Cos a avertizat că tendinţa este clar descrescătoare. "Nu putem exclude evoluţii mai nefavorabile decât în al doilea scenariu, cel mai sever pe care l-am luat în considerare", a declarat guvernatorul Băncii Spaniei. În acest context, De Cos a cerut un consens larg politic şi social pentru ca ţara să facă faţă efectelor economice negative ale pandemiei, după ce problemele politice se acutizează.

"Trebuie să fim conştienţi de magnitudinea dificultăţilor cu care ne confruntăm şi, prin urmare, cer să se ajungă la acorduri politice şi sociale pentru a aborda strategia de creştere cuprinzătoare, urgentă şi ambiţioasă, de care are nevoie ţara noastră", a spus guvernatorul în Parlament.

Citește și Criză economică. Oficial FMI: Ne așteaptă o LUNGĂ ascensiune

De asemenea, acesta a cerut politicienilor să implementeze reforme structurale pentru piaţa forţei de muncă din Spania pentru a îmbunătăţi productivitatea şi să menţină stimulentele fiscale pe termen scurt pentru a depăşi criza.

De Cos, care este şi membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a adăugat că există posibilităţi pentru mai multă consolidare în sistemul bancar din Europa, într-un moment în care creditorii sunt sub presiune pentru a face faţă dobânzilor scăzute şi creşterii nivelului creditelor neperformante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel