Soluție pentru salvarea Pământului. Elvețienii au făcut toate socotelile
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O soluție care încă este la îndemăna omului
O soluție care încă este la îndemăna omului
Specialiștii Universității tehnice din Zurich (ETH Zurich) au calculat că, pentru a salva Terra de efectul devastator al emisiilor de gaze cu efect de seră, ar trebuie sădiți copaci în diferite regiuni ale planetei pe o suprafață totală de 0,9 miliarde de hectare. Numai așa atmosfera se va curăța și limpezi. 

Oamenii de știință elvețieni au reușit să demontreze, pentru prima dată, în ce locuri de pe Terra ar trebui efectuate împăduriri și care ar fi efectul benefic al acestei operațiuni. Astfel, s-a calculat că, în actualele condiții climatice, pădurile ar trebui să acopere 4,4 miliarde de hectare, cu 1,8 miliarde mai mult decât suprafața ocupată acum (2,6 hectare).

S-a stabilit, de asemenea, că pe Pământ există 0,9 miliarde de hectare care, dacă ar fi împădurite, vor putea îndeplini rolul de ”depozit” pentru carbonul extras din atmosferă. În același timp, activitatea economică a omului nu ar avea de suferit, adică nu s-ar reduce. Când noile păduri vor ajunge la maturitate, ele vor putea cumula 205 miliarde tone de carbon, cam două treimi din cele 300 miliarde de tone ajunse în atmosferă ca urmare a activităților omului în epoca industrială.

În opinia cercetătorilor elvețieni, cea mai potrivită zonă pentru o acțiune de împădurire de asemenea amploare este Rusia, unde specialiștii de la ETH Zurich au descoperit teritorii potrivite cu o suprafață totală de 151 milioane de hectare. Pe locul soi au fost plasate Statele Unite (103 milioane), urmate de Canada (74,8 milioane), Australia (58 miloane), Brazilia (49,7 milioane) și China (40,2 milioane).

Citește și Secretul Siberiei. Cine s-ar fi gândit la această posibilitate

”Studiul nostru și calculele efectuate arată clar că refacerea pădurilor reprezintă cea mai bună dintre toate soluțiile aflate la îndemâna omului pentru a rezolva problemele generate de schimbările climatice”, a declarat unul dintre autorii lucrării de cercetare, profesorul Thomas Crowther. Dar, a avertizat el, ”trebuie să ne mișcăm repede, pentru că noile păduri au nevoie de decenii pentru a crește și a ajunge la potențialul necesar”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...


pixel