Urmărește dezbaterea live

Societe Generale se așteaptă la provizioane de până la 5 mld de euro
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Grupul bancar francez Societe Generale se aşteaptă ca în acest an să constituie provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în valoare de 3,5 până la 5 miliarde de euro
Grupul bancar francez Societe Generale se aşteaptă ca în acest an să constituie provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în valoare de 3,5 până la 5 miliarde de euro
Grupul bancar francez Societe Generale se aşteaptă ca în acest an să constituie provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în valoare de 3,5 până la 5 miliarde de euro, din cauza crizei coronavirusului, a declarat directorul general Frederic Oudea într-un interviu publicat sâmbătă în cotidianul francez Les Echos, preluat de Reuters.

În pofida măsurilor guvernamentale, nu există nicio îndoială că băncile se vor confrunta cu o creştere a costului riscului şi deci a pierderilor din credite, "chiar dacă va trebui să aşteptăm, cel puţin până la finele celui de al doilea trimestru, pentru a vedea mai clar", a apreciat Frederic Oudea.

Moody's despre BCR, BRD și Raiffeisen Bank. S-a înrăutățit situația

"Ne aşteptăm la provizioane cuprinse între 3,5 şi 5 miliarde de euro în acest an, în funcţie de diverse scenarii. Aceasta ar corespunde unui cost al riscului de 70 până la 100 de puncte de bază. În 2009, acest cost era de 117 puncte de bază " a spus Frederic Oudea. "Evident, rezultatele vor fi afectate în termeni de venituri şi de costul riscului, însă dispunem de rezervele necesare pentru a face faţă. Impactul va depinde de efectele măsurilor de sprijin guvernamentale şi de ritmul în care se va face revenirea la viaţa normală" a adăugat directorul Societe Generale.

Frederic Oudea a mai spus că criza declanşată de pandemia de coronavirus este "de departe, cea mai gravă criză cu care am avut de a face" dar a adăugat însă că "sectorul bancar intră în această criză cu un profil radical diferit comparativ cu criza financiară din 2008-2009". "Atunci, procentul fondurilor proprii ale băncilor se situa, în medie, între 6 şi 7%. Astăzi este de două ori mai ridicat" a spus Oudea. "În criza precedentă, băncile erau problema, în prezent ele joacă un rol de motor şi participă la găsirea unei soluţii" a adăugat directorul Societe Generale.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel