Situația românilor blocați în Sri Lanka: Vor rămâne în carantină doar cei testați pozitiv
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
În Sri Lanka a intervenit în cazul unui grup de turişti români care călătoreau spre Maldive.
În Sri Lanka a intervenit în cazul unui grup de turişti români care călătoreau spre Maldive.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României în Sri Lanka a intervenit în cazul unui grup de turişti români care călătoreau spre Maldive şi au fost carantinaţi la Colombo, după ce doi dintre ei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

În urma re-testării, tuturor membrilor grupului, cu excepţia unuia singur, le-a fost permis să îşi continue călătoria, preciziează comunicatul MAE.

De asemenea, MAE precizează că, în urma re-testării, la solicitarea Ambasadei, doar una dintre cele două persoane cu rezultat pozitiv a fost reconfirmată cu acest rezultat. Astfel, în cursul zilei de 30 aprilie, 16 cetăţeni români şi-au continuat călătoria către Maldive, iar persoana testată pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va fi transferată la o altă unitate hotelieră din Sri Lanka.

Situaţia grupului de turişti români a fost prezentată în ultimele zile de presa din România, în condiţiile în care aceştia au postat pe reţelele de socializare mesaje în care se plângeau de condiţiile de carantinare şi de faptul că nu au cunoscut în momentul plecării faptul că autorităţile din Sri Lanka au instituit din 26 aprilie măsuri care prevăd carantinarea tuturor membrilor unui grup de turistic dacă unul dintre ei este testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Turiştii români au reclamat şi că au fost carantinaţi în Sri Lanka deşi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Citește și: COVID-19 face RAVAGII în India. 38% din cazuri la nivel mondial provin din această țară VIDEO

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita efectuarea de călătorii neesenţiale în această perioadă, mai ales în cazul destinaţiilor care sunt puternic afectate de pandemia de COVID-19, de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate de autorităţile din statele de tranzit/destinaţie în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că informaţii relevante sunt disponibile pe pagina de internet a MAE, secţiunile Atenţionări de călătorie COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759) şi Condiţii de călătorie (http://www.mae.ro/travel-conditions), informaţiile fiind actualizate pe baza datelor oficiale obţinute de către misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României de la autorităţile statelor de reşedinţă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel