Situația înmatriculării mașinilor a evoluat. Cum se procedează
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Situația înmatriculării unei mașini
Situația înmatriculării unei mașini
Situația înmatriculării unei mașini, precum și motivele pentru care a fost suspendată înmatricularea vor putea fi consultate de către cei interesați, fără să fie nevoiți să se deplaseze la autorități sau să plătească pentru acest lucru, conform unui act normativ ce a fost oficializat recent. Autoritățile au realizat deja platforma online, astfel că, de-acum, cei interesați pot verifica starea înmatriculării unei mașini mult mai ușor.

Actul normativ ce conține măsura, respectiv Legea nr. 241/2019 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Codul rutier. Amenzi mai mici pentru acești participanți la trafic

Acesta dă posibilitatea celor interesați de a afla, fără mare efort, care este situația înmatriculării unei mașini. Mai exact, persoanele care doresc să afle mai multe detalii despre o mașină pot face această verificare chiar din fața calculatorului sau telefonului și în mod gratuit. De dezvoltarea și gestionarea aplicației informatice se ocupă, potrivit textului documentului, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Chiar dacă legea urmează să intre în vigoare, DRPCIV a realizat și pus pe website-ul propriu aplicația care permite verificarea situației înmatriculării unei mașini. Așadar, cei care vor să vadă dacă o mașină este înmatriculată sau nu o pot face deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel