Simona Halep. Al 20-lea trofeu din carieră și un premiu substanțial
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Al 20-lea trofeu câștigat în 2020, la 20 de ani de la crearea Turneului de la Dubai
Al 20-lea trofeu câștigat în 2020, la 20 de ani de la crearea Turneului de la Dubai
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat că titlul cucerit sâmbătă la Dubai, este unul special, în 2020, la a 20-a aniversare a turneului din Emiratele Arabe Unite, fiind şi al 20-lea din cariera sa. "E foarte special să fii în 2020, la a 20-a aniversare a acestui turneu, al 20-lea titlu (al meu). E special şi vreau să mă bucur de el, e foarte, foarte frumos'', a spus Halep după finală, citată de site-ul WTA

Halep a cucerit primul său titlu din acest an şi va începe luni a 318-a sa săptămâna în top 10 WTA, fiind a 10-a în istoria tenisului feminin. Românca şi-a luat şi o revanşă în faţa kazahei Elena Rîbakina, după ce a fost forţată să se retragă în primul set (la 5-4 pentru Rîbakina), în toamnă, la Wuhan, din cauza unei accidentări la spate. Pentru trofeu, campioana noastră a fost premiată cu 696.860 de dolari (aproximativ 645.146 de euro) şi 470 de puncte WTA, iar Rybakina va fi recompensată cu 372.200 de dolari (344.580 de euro) şi 305 puncte WTA.

"Mă simt extraordinar pentru că am putut câştiga. A fost uimitor. Rîbakina a luptat până la final. Nu a renunţat la nicio minge. A fost foarte greu din punct de vedere mental, presiunea a fost foarte mare, dar am dorit foarte mult să câştig, de asta am luptat până la final", a declarat Halep.

"Ea e foarte puternică. Are un serviciu foarte puternic, e înaltă, are forţă. Cred că va intra foarte curând în top 10", a mai spus Simona. "Rîbakina se mişcă bine, chiar dacă e foarte înaltă. Mingile trimise de ea nu sar aşa mult şi e foarte greu să găseşti lungimea potrivită. Lovitura de rever în cros e extraordinară. Poate să lovească şi lung de linie. Cred că este la cel mai înalt nivel de încredere, cred că toate loviturile sale sunt foarte bune", a adăugat fostul lider mondial.

Citește și Dacă Ţiriac ar fi ministrul Sportului: ”M-aș urca pe masă”

Cu 20 de titluri câştigate în carieră, Halep a ajuns la egalitate cu belarusa Victoria Azarenka, pe locul al şaselea ca număr de titluri între jucătoarele încă active, după Serena şi Venus Williams, Kim Clijsters, Maria Şarapova şi Petra Kvitova. "Am făcut multe rezultate bune în ultimii şase, şapte ani. Sunt mereu în top 5, în top 10, iar asta nu e uşor. Sunt mândră de munca mea, iar aceste turnee îmi dau încredere că sunt încă la un nivel înalt", a subliniat Halep.

În ciuda înfrângerii, Rîbakina, care a jucat a patra sa finală la cinci turnee în 2020, va urca în clasament, urmând să fie de luni numărul 17 mondial, cea mai bună clasare din carieră.

Simona a cucerit primele sale titluri în 2013 (6), la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, în 2014 (2) s-a impus la Doha şi Bucureşti, în 2015 a cucerit alte trei titluri, la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, au urmat alte trei titluri în 2016, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 a câştigat doar la Madrid, în 2018 a obţinut titluri la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal, anul trecut a câştigat la Wimbledon, iar acum la Dubai.

Halep are şi 17 finale pierdute, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, în 2017 a pierdut nu mai puţin de patru finale, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, în 2018 a pierdut la Australian Open, Roma şi Cincinnati, iar în 2019 la Doha şi Madrid. Simona Halep s-a retras din turneul WTA de la Doha, care are loc săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel