Siberia, o nouă descoperire uluitoare. E aproape intactă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pentru cercetători a fost o șansă unică
Pentru cercetători a fost o șansă unică
Paleontologii au pus mâna pe resturile incredibil de bine conservate ale unei păsări. Analizele efectuate de aomenii de știință au stabilit că vietatea a trăit cu mai bine de 40.000 de ani în urmă.

Numeroase resturi de animale deosebit de bine păstrate au fost descoperite în permafrost, acest sol în permanență înghețat și care se găsește cu precădere în Siberia și Alaska. Printre aceste descoperiri se numără un câine lup în vârstă de 18.000 de ani sau un leu. De data această, cercetătorii au dat peste corpul unei păsări aflat într-o incredibilă stare de conservare.

Oamenii de știință sunt conștienți de faptul că osemintele găsite în permafrost oferă ocazia unică de a studia trecutul. Deseori însă, studiile se fac pe țesuturi păstrate de la mamifere mari. ”Din câte știm noi, nici o carcasă congelată de pasăre de o asemenea vechime nu a mai fost descoperită până acum”, sublinia, într-un articol publicat în revista Communications Biology, o echipă internațională de cercetători.

Citește și Rusia. Misterioasele cercuri de la lacul Baikal. Ce ascund

În opinia lor, a fost o șansă enormă să descoperere un asemenea specimen. Pasărea a fost dezgropată în nord-estul Siberiei, la circa 30 de kilometri de orașul Belaya Gora. Analizeze efectuate au stabilit că a trăit în urmă cu aproape 44.000 de ani. Specia însă nu a dispărut, ea fiind încă prezentă în Siberia de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel