Senator SUA: Sunt îngrijorat. Ar putea fi o BAIE de SÂNGE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Senator SUA: Sunt îngrijorat. Ar putea fi o BAIE de SÂNGE
Senator SUA: Sunt îngrijorat. Ar putea fi o BAIE de SÂNGE
Senatorul republican Ted Cruz, fost candidat la Casa Albă, a avertizat vineri că alegerile prezidenţiale şi parlamentare de la 3 noiembrie din Statele Unite s-ar putea transforma într-o "baie de sânge" de proporţii istorice pentru republicani, dacă electoratul va suferi în continuare de impactul puternic al pandemiei, notează AFP.

"Sunt îngrijorat", a declarat pentru canalul CNBC fostul rival al lui Donald Trump la primarele republicane din 2016, devenit astăzi unul dintre aliaţii săi. "Este foarte volatil", a subliniat el.

"Cred că, dacă sunt rezultate, dacă oamenii se întorc la lucru, dacă sunt optimişti, dacă sunt pozitivi în faţa viitorului, vom putea avea alegeri fantastice, preşedintele reales cu o largă avans, republicanii câştigând cele două camere ale Congresului, cred că este o posibilitate reală", a explicat Ted Cruz.

Predicție tulburătoare. 15 ani de HAOS. Despre ce e vorba

"Dar mai cred că, dacă în ziua alegerilor oamenii sunt furioşi, şi-au abandonat speranţa şi sunt deprimaţi, asta ar putea conduce la alegeri teribile. Cred că putem pierde Casa Albă, cele două camere ale Congresului, ar putea fi o baie de sânge de mărimea celei de la Watergate", a insistat el.

În 1974, democraţii şi-au consolidat semnificativ majorităţile din Senat şi Camera Reprezentanţilor după scandalul care l-a constrâns pe preşedintele republican Richard Nixon să demisioneze în august. Iar în 1976, democratul Jimmy Carter l-a învins pe succesorul acestuia, republicanul Gerald Ford.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia noului coronavirus, care a făcut peste 210.000 de morţi şi milioane de şomeri.

Gestionarea crizei de către Donald Trump este viu criticată în anchetele de opinie, chiar dacă sprijinul său în rândul republicanilor rămâne foarte solid.

În acelaşi interviu, Ted Cruz i-a acuzat pe democraţii din Congres că încearcă să accentueze furia şi suferinţa americanilor pentru a provoca un astfel de val la alegeri, în timp ce negocierile pentru un nou plan de relansare economică stagnează. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel