Sectorul 5 amenajează cel mai frumos parc
Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
În cea de-a doua parte a conferinței ”SECTORUL 5 - Exemplu de dezvoltare durabilă” s-a discutat despre principiile care au stat la baza conceperii PUZ-ului acestei zone a Bucureștiului.  

În cea de-a doua parte a conferinței ”SECTORUL 5 - Exemplu de dezvoltare durabilă” s-a discutat despre principiile care au stat la baza conceperii PUZ-ului acestei zone a Bucureștiului.Rareș Hopincă, Administrator Public al sectorului și moderator al evenimentului, a vorbit despre Planul Urbanistic Zonal și munca depusă de echipa primăriei, până în prezent. „Tot ce a prezentat domnul primar astăzi este rezultatul unei munci extrem de susținute, nu doar ceva pus pe hârtie. Domnul primar a inițiat Planul Urbanistic Zonal, avem planșa de reglementare și sperăm că în curând vom ajunge la reducerea decalajului istoric pe care-l avem față de celelalte sectoare. Chiar pentru acest proiect, PUZ-ul va reglementa modul în care se vor dezvolta cele 450 de hectare de teren liber. Vom avea o strategie și nimeni nu va putea să iasă din acea strategie”, a explicat Hopincă.

Cel mai frumos parc al Capitalei

Marius Cristea, Coordonator SIDU București-Banca Moondială, a vorbit, de asemenea, despre nevoia atragerii fondurile necesare dezvltării și punerii în aplicare a proiectelor, iar Dan Voiculescu, arhitectul care a coordonat PUZ-ului Sectorului 5, a explicat importanța istorică a acestuia, din punct de evedere strategic și despre principiile de la care a pornit pentru a dezvolta PUZ-ul sectorului 5.

„Este penntru prima oară în istorie când Bucureștiul își reglementează toate sectoarele. De asemenea, există și un studiu de trafic. Sectorul 5 reușește, pentru prima oară după 30 de ani, să-și reglementeze absolut tot ce ține de cetățean și de oameni, își reglementează toate strategiile urbane de dezvoltare, toate zonele de relaxare și zonele economice. Avem Laserul cu cea mai mare putere din lume, avem Parlamentul, avem Catedrala Neamului, foarte multe instituții publice, inclusiv Ministerul Dezvoltării. Planșa noastră de reglementare oferă un parc ce va putea concura cu cele mai frumoase zone verzi din Europa. Este o zonă care va fi filmată și mediatizată împreuună cu Casa Poporului”, a explicat arhitectul.

Florea city - cel mai important proiect de infrastructură

Jurnalistul Bogdan Chirieac, partener al evenimentului, prin DC Media Group, a vorbit despre importanța acestui proiect și despre nevoia de a fi prezentat corect de presa din România, deși campania electorală actuală ar putea denatura addevărul. „Este cel mai important proiect de infrastructură de după Revoluție. Acum există, pentru prima dată, o viziune integrată. Sectorul 5 ar putea deveni cea mai scumpă zonă a Capitalei, după ce se vor face aceste investiții. eu am numit acest proiect „Florea City”, aașa cum vorbim despre „Podul lui Oprescu”, pentru că proiectele se leagă de numele lor. Eu sper foarte mult că, dacă avem o schimbare de guvern, acest proiect să nu fie ucis din motive electorale, fiindcă avem și campania locală anul viitor. Dacă proiectul acesta va fi ucis de viitorul Guvern, probabil va dura ani de zile până când cineva va reuși să pună la loc tot puzzle-ul acesta pentru a crea un astfel de proiect. Dacă el reușește, valoarea va crește asimptotic, oamenii vor avea valoare pentru ceea ce-și vor cumpăra, la locul unde vor lucra”, a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel