Secretul marilor afaceri. Spionajul, un instrument util
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Scandal de spionaj
Scandal de spionaj
Să fii la curent cu tot ceeea ce se întâmplă în diferite domenii de activitate, să știi ultimele noutăți, să aflii mai multe, chiar spionând, înseamnă o garanție că viitoarele tranzacții vor aduce profit considerabil. 

Prin urmare, toate mijloacele sunt acceptabile în încercarea de a anticipa fluctuațiile piețelor, inclusiv a celor mai puțin convenționale. În urmă cu câteva săptămâni, un jet privat Gulfstream V, proprietate a Occidental Petroleum Corporation, a aterizat la Omaha, în Nebraska, orașul unde își are sediul central Berkshire Hathaway, compania fondată de miliardarul Warren Buffett. Două zile mai târziu, omul de afaceri investea 10 miliarde de dolari în Occidental.

De altfel, un studiu elaborat de oameni de știință din Elveția și Marea Britanie au identificat, analizând datele a 36 de avioane deținute de diferite întreprinderi, șapte operațiuni de fuziuni și achizții în timpul cărora cumpărătorii și-au vizitat ținta cu cel puțin două luni înainte.

Foarte multe informații de aflat

Informațiile referitoare la avioanele de linie sunt publice, spre deosebire de cele ale aeronavelor private. Totuși, majoritatea aparatelor, indiferent de felul lor, sunt echipate cu sistemul ”Automatic dependent surveillance-broadcast”, care transmite coordonatele GPS ale aparatului, viteza, precum și toate datele care permit identificarea lui. Mult mai precisă decât radarele, această tehnologie va fi obligatorie pentru orice aparat care survolează Statele Unite începând cu 1 ianuarie 2020.

Citește și Miliardarul Warren Buffett recunoaște: ”Am fost un idiot!”

Particularitatea acestui sistem este că, beneficiind de o antenă bună, oricine poate obține datele emise de aparate și să urmărească deplasările lor. Or, piesele acestor antene pot fi cumpărate pentru circa 100 de dolari de pe Amazon. Evident că aceste informații nu sunt suficiente pentru a anticipa un contract consistent.

Important este cine le achiziționează, cine le închiriază, cu ce se ocupă respectivele persoane. Aici intervin întreprinderile specializate, care-și trimit angajații pe teren să facă rost de toate datele necesare pentru un tablou complet a ceea ce înseamnă un avion sau altul și, implicit, ce înseamnă companiile care le produc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...


pixel