Submarinele supranumite ”GĂURI NEGRE”. Care este secretul lor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un ofițer a dat toate explicațiile
Un ofițer a dat toate explicațiile
În primul rând despre ce ”găuri negre”, expresie utilizată pentru fenomene spațiale, este vorba? Nu, nu sunt avute în vedere nici hăurile misterioase din Siberia, care au dat multă bătaie de cap cercetătorilor înainte de a găsi explicație, una cât se poate de pământeană: efectul pungilor de gaze acumulate în adâncuri. Este vorba despre submarine.

Dar submarinele din clasa Varșavianka, unde intră și nava Velikii Novgorod, greu detectabil și extrem de silențios pentru asemenea mașinării de război. Sunt submarine supranumite ”găuri negre”. Iar secretul lor constă, în utilizarea unui design special al motorului, comandantului Denis Bairacinîi.

„Folosim un motor deosebit și care, datorită consumului redus de energie și pentru a economisi energie electrică îl folosim când suntem în stare de scufundare”, a explicat specialistul, adăugând că motorul în sine este situat separat - în al șaselea compartiment al submarinul.

Citește și Cele mai groaznice NAVE MILITARE ale Rusiei. Clasamentul americanilor

Bairacinîi a mai spus că submarinul se poate răsuci pe loc și poate acosta la dana „fără accidente sau impacturi”. Acest lucru, potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei Ruse, este posibil datorită celor două linii de arbori suplimentare.

Submarinele Varshavyanka aparțin celei de-a treia generații de submarine diesel-electrice mari și sunt printre cele mai silențioase din lume. Armamentul principal este alcătuit din rachete Kalibr-PL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel