Secetă istorică în Australia. Criză de apă la Sidney. Măsuri drastice
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Nerespectarea noilor norme este amendată
Nerespectarea noilor norme este amendată
Locuitorii din Sydney se vor confrunta cu cele mai dure restricţii la utilizarea apei din ultimul deceniu, în condiţiile în care coasta de est a Australiei înregistrează cea mai gravă secetă din istorie, relatează agențiile de presă. 

Astfel, rezidenţii din Sydney nu vor mai avea voie să îşi ude grădina sau să îşi spele maşina cu furtunul putând utiliza doar găleţile. De asemenea, cei care doresc să îşi umple piscinele au nevoie de o aprobare specială. Contravenienţii vor fi amendaţi cu 220 dolari australieni (150 de dolari SUA).

Din cauza lipsei precipitaţiilor în ultimele luni şi a anticipatei secete din perioada următoare când vor începe căldurile, nivelul apei în barajele care alimentează cei cinci milioane de locuitori ai metropolei Sydney scade cu un procent pe săptămână. În prezent nivelul apei în baraje este la 46% iar în mod normal restricţiile sunt introduse când nivelul ajunge la 40%.

Însă, premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a spus că seceta este atât de gravă încât autorităţile au decis să introducă mai devreme restricţiile de tip Level 2. În acest an restricţiile vor fi introduse din 10 decembrie.

Citește și Scenarii ANM: Nu este exclusă o iarnă cu adevărat siberiană

Aproximativ 85% din consumul de apă în Sydney este asigurat de baraje şi restul de 15% provine de la o uzină de desalinizare a apei marine. În pofida restricţiilor, cantitatea de apă consumată de locuitorii din Sydney este un lux pentru multe localităţi rurale din Australia unde apa potabilă trebuie transportată zilnic cu camionul din cauza secării râurilor.

În paralel, statul New South Wales şi oraşul Sydney continuă să fie învăluite într-un strat dens de ceaţă toxică alimentat de incendiile care devastează de vinerea trecută coasta de est a Australiei. Sute de locuinţe au fost avariate sau distruse şi peste un milion de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor. Australia se confruntă în fiecare an cu incendii în timpul verii australe. Anul acesta, sezonul incendiilor a fost deosebit de violent şi ar putea fi unul dintre cele mai severe înregistrate în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.


pixel