Se încing spiritele în Marea Neagră. Moscova transferă nave din Marea Caspică iar SUA răspund
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
SUA au informat Turcia că două nave militare americane vor traversa strâmtorile Dardanele şi Bosfor pentru a fi desfăşurate în Marea Neagră până la 4 mai.

Violenţele s-au intensificat recent între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. Germania i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din zona graniţei cu Ucraina, în timp ce Moscova a acuzat Kievul de provocare, notează Agerpres.

La rândul său, Rusia s-a declarat, prin vocea viceministrului de externe Aleksandr Gruşko, îngrijorată de activitatea sporită din Marea Neagră din partea unor ţări care nu sunt riverane acesteia, potrivit Interfax.

Citește și: IVECO. Fabrica de camioane militare, inaugurată în Dâmbovița
Pe de altă parte, Rusia va transfera în Marea Neagră o parte din Flota Caspică, staționată la Makhachkala. Forțele navale rusești au indicat că vor transfera 10 nave militare, fără a specifica despre ce tip de nave este vorba.

Potrivit publicației Opex360, se presupune că transferul se va efectua pe canalul Volga-Don, care leagă Marea Azov de Marea Caspică. Manevra trupelor ruse nu este nouă, în mai 2018 fiind transferat din cadrul Flotei Caspice un număr de cinci nave militare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel