Se deschide un nou aeroport! Așteptarea a durat 9 ani (VIDEO)
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport -BER) va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, au anunţat vineri responsabilii companiei care deţine aeroportul BER, informează AFP.

Preşedintele societăţii care deţine aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, a dezvăluit această dată la o reuniune a consiliului de supervizare, a precizat compania Flughafen Berlin Brandenburg (FBB) într-un mesaj publicat pe contul de Twitter. O conferinţă de presă urmează să fie organizată în cursul după-amiezii.

Destinat să înlocuiască aeroporturile existente - Tegel din vestul Berlinului şi Schönefeld din est - Aeroportul Internaţional Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) trebuia să fie inaugurat festiv la 3 iunie 2012. În pofida reputaţiei Germaniei de lider mondial în domeniul ingineriei, acest proiect, a cărui construcţie a început în 2006, a suferit din cauza unor probleme tehnice care au amânat inaugurarea sa.

 

Odată cu amânarea repetată a datei de inaugurare şi cu prelungirea lucrărilor de construcţii au crescut şi costurile proiectului. Dacă iniţial aceste costuri au fost evaluate la 1,7 miliarde euro, până acum aceste costuri s-au triplat. Analiştii avertizează că există riscul ca încă de la inaugurare BER să fie prea mic pentru a face faţă numărului de pasageri, având în vedere creşterea explozivă a numărului de turişti. Aeroporturile Tegel şi Schoenefeld au deservit 33 milioane de pasageri, iar noul aeroport este prevăzut să aibă o capacitate iniţială de 27 milioane de pasageri, capacitate care poate fi extinsă până la 45 milioane de pasageri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel