Scutirea de la impozitare a veniturilor pentru anumiți angajați
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Codul fiscal s-a modificat
Codul fiscal s-a modificat
O  inițiativa legislativă care a fost tergiversată în Parlament, acum stârnește dezbateri aprinse, măsura propusă fiind una controversată și considerată deja ca fiind nedreaptă față de alte categorii profesionale.

Mai mult decât atât, se consideră că eliminarea impozitului pe venit pentru salariile acestei categorii profesionale nu ar influența major decât un număr restrâns de oameni care se bucură de salarii mai mari.

Comisia de buget din Camera Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri legislative, care a fost inițiată de PSD și ALDE, care se propune scutirea jurnaliștilor, a tehnicienilor în radiodifuziune și televiziune de la plata impozitului pe venit, fie că este vorba de câștigurile prevăzute prin contractul de muncă, fie din drepturile de autor.

România va avea paradisuri fiscale. Unde vor fi înființate

După ce această scutire a fost comparată cu cea care îi vizează pe IT-iști, specialiștii din acest domeniu au argumentat că mass media nu se poate compara economic cu insustria IT.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacid de Senat însă comisia de buget a Camerei Deputaților a întocmit un raport negativ în urmă cu mai multe luni, însă acum se reia această propunere și urmează să fie votată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel