Scrisoarea lui Warren Buffett către acționari. Totul este pregătit
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Investitorul a explicat ce și cum
Investitorul a explicat ce și cum
Omul de afaceri american, Warren Buffett, supranumit Oracolul din Ohama, a apărat, într-o scrisoare adresată investitorilor, decizia companiei sale, Berkshire Hatyaway Inc, de a investi în acțiuni ale unor societăți precum Apple, oferind, totodată, noi precizări privind modul în care firma pe care a fondat-o și o conduce se pregătește pentru moartea sa.

Publicată pe site-ul societății, această scrisoare este așteptată cu nerăbdare și lecturată cu interes pe Wall Street, în condițiile în care Berkshire Hathaway a degajat un beneficiu anual record de 81,42 miliarde de dolari, aproape dublu față de precedentul record din 2017. O performanță pusă de întreprinzătorul american pe seama modificărilor aduse regulilor contabile vizând deținerea de titluri în portofoliu.

Mai ales că, în cursul ultimelor 12 luni, acțiunile Berkshire Hathaway au afișat o prestație modestă pe piața bursieră americană, unde a câștigat 11,7%, față de 20,3% pentru indicele S&P 500 în aceeași perioadă. De la 1 ianuarie, titlul a demonstrat o creștere de 1,3%.

Citește și Oracolul din Omaha te învață cum să investești. Simplu, dar sigur

În scrisoare, Warren Buffett s-a concentrat să explice de ce compania sa a decis să investească în societăți precum Apple într-un moment în care conglomeratul nu găsea întreprinderi care meritau atenția lui. În același timp, el a subliniat avansul major din principalele activități din asigurări, ale căror randamente s-au dovedit deosebit de solide comparativ cu randamentele slabe ale bonurilor pe termen lung ale Trezoreriei americane.

În vârstă de 89 de ani, Buffett a asigurat, de asemenea, că Berkshire este pregătit pentru eventuala sa plecare, dar și a vicepreședintelui campaniei, Charlie Munger, el însuși în vârstă de 96 de ani. ”Acționarii Berkshire nu au motive de îngrijorare: întreprinderea voastre este pregătită în proporție de 100% pentru retragerea noastră”, a scris Buffett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel