Schimbări pentru femeile din învățământ 2020. Până când pot rămâne în activitate
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia personalul de gen feminin angajat în învăţământ poate opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani
Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia personalul de gen feminin angajat în învăţământ poate opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani
Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia personalul de gen feminin angajat în învăţământ poate opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. 

'Un alt proiect de act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei în vederea armonizării acestei legi cu Codul muncii şi pentru implementarea unei decizii a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituţiile de învăţământ. A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opţional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, aşa cum este permis în Codul muncii şi pentru celelalte categorii de profesii', a informat Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Salariile educatorilor. Decizia Guvernului încurcă socotelile

El a adăugat că în legislaţie exista o excepţie în acest sens, iar CCR a decis că este neconstituţională. Prin urmare, Guvernul a adoptat această OUG pentru a transpune concluziile Curţii Constituţionale şi pentru armonizarea Legii educaţiei cu prevederile din Codul muncii, a explicat şeful Cancelariei prim-ministrului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel