Samsung își mută o parte a producției din Coreea de Sud în Vietnam
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Samsung
Samsung
 Samsung Electronics a anunţat vineri că va muta în Vietnam o parte a producţiei de smartphone-uri din Coreea de Sud, după ce descoperit un nou caz de coronavirus la un angajat sud-coreean, forţând compania să închidă fabrica, transmit Yonhap şi Reuters.

Samsung are deja în statul asiatic şase fabrici, este cel mai mare investitor străin în Vietnam, iar investiţiile sale totalizează 17 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că Samsung a suspendat operaţiunile la uzina sa din Gumi, după ce un angajat a fost testat pozitiv pentru virus, activitatea urmând să fie reluată sâmbătă, iar etajul unde a lucrat angajatul infectat va fi redeschis duminică.

Samsung și LG și-au închis fabricile. Care este cauza

Samsung produce telefoanele mobile premium Galaxy Z Flip şi Galaxy S20 la fabrica din Gumi, în apropiere de Daegu, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de virus din Coreea de Sud.

Din februarie, şase cazuri de coronavirus au fost descoperite unitatea din Gumi, ceea ce a dus închideri temporare ale fabricii.

Decizia de a muta producţia "unor smartphone-uri telefoanele mobile premium" în Vietnam "are ca obiectiv furnizarea produselor către consumatori într-un mod mai eficient, stabil şi rapid". După stabilizarea epidemiei de coronavirus (Covid-19), intenţionăm să readucem producţia la Gumi", se arată într-un comunicat al Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente.

În ultimul deceniu compania a mutat o mare parte a producţiei de telefoanele mobile inteligente în Vietnam, unde produce peste 50% din telefoanele sale.

De asemenea, Samsung a anunţat vineri lansarea pe plan global a modelului său premium S20, aşa cum era programat, pe fondul temerilor că epidemia va afecta cererea de telefoane mobile premium, atât în Coreea de Sud cât şi pe pieţele externe.

Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel