Salvarea companiilor aeriene ar putea veni de la Bruxelles
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mai multe companii aeriene sunt pe cale să intre în faliment iar epidemia nu este deloc în favoarea acestora
Mai multe companii aeriene sunt pe cale să intre în faliment iar epidemia nu este deloc în favoarea acestora
UE ia în considerare renunţarea la reglementarea prin care se cere companiilor aeriene să opereze majoritatea zborurilor programate, altfel pierd dreptul asupra sloturilor lor de pe aeroporturi, o decizie care ar ajuta industria, într-un moment în care se adânceşte criza cu care se confruntă sectorul aviaţiei din cauza epidemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an.

Oficialii UE discută marţi la Bruxelles posibile măsuri, care includ amendarea prevederilor cu privire la utilizarea sloturilor de pe aeroporturi, a informat marţi Comisia Europeană. Analiştii se aşteaptă ca detaliile unei eventuale decizii să fie prezentate într-o săptămână.

"Analizăm situaţia din sectorul aviaţiei deoarece acesta este evident unul dintre cele mai afectate. Luăm în considerare inclusiv prevederile cu privire la utilizarea sloturilor de pe aeroporturi", a declarat marţi comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, în Parlamentul European.

Discuţiile vin în contextul în care companiile aeriene globale sunt profund afectate de adâncirea epidemiei iar premierul Giuseppe Conte a declarat luni că întreaga Italie se află în carantină până luna viitoare. Anunţul a determinat operatorii aerieni să anuleze mii de zboruri şi să amâne comenzile pentru avioane.

Încă un stat european suspendă zborurile pe relația cu Italia



Marţi, oficialii din Germania s-au alăturat solicitărilor de a cere UE relaxarea reglementărilor, deoarece ar fi benefice atât pentru mediu cât şi pentru situaţia financiară a companiilor aeriene.

"Pentru a nu-şi pierde sloturilor de pe aeroporturi, operatorii aerieni vor trebui să zboare în timpul crizei cu aeronavele aproape goale. Guvernul este în legătură cu oficialii UE", a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei.

Săptămâna trecută, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) a anunţat că a e în contact cu organismele de reglementare de pe întregul glob pentru a găsi o soluţie de suspendare a regulilor, având în vedere că transportatorii aerieni sunt obligaţi să îşi reducă zborurile ca răspuns la scăderea cererii pentru călătoriile cu avionul.

Guvernele statelor membre au şi început să introducă măsuri de sprijin în favoarea economiilor lor. Germania a anunţat că va investi o sumă suplimentară de 12,4 miliarde euro până în 2024 şi, de asemenea, va lua măsuri pentru a ajuta companiile şi muncitorii afectaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel