Săgețile lui Voiculescu către premierul Cîțu: "113 zile de ciocniri de mentalităţi"
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Voiculescu a recunoscut că putea să aibă o comunicare mai bună, în care să arate munca colegilor.
Voiculescu a recunoscut că putea să aibă o comunicare mai bună, în care să arate munca colegilor.
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a susţinut vineri că ceea ce a făcut premierul Florin Cîţu, prin demiterea Andreei Moldovan din funcţia de secretar de stat, echivalează "mai elegant, mai cizelat, mai politic, cu acel "Fă, nenorocito!" cu care i s-a adresat o protestatară din faţa Ministerului Sănătăţii.

El a susţinut că nu a primit niciun reproş din alianţa din care face parte, iar cu premierul nu a avut nicio discuţie.

"Nu am primit absolut niciun reproş din alianţă. În general reproşurile, inclusiv din spaţiul public, sunt legate de comunicare şi aici pot fi discuţii mai ample despre cum poţi face faţă unui linşaj mediatic de luni de zile, unul concertat. (...) Cu premierul n-am avut nici măcar o singură discuţie despre niciunul dintre lucrurile care cumva pare că mi le-ar reproşa", a declarat Voiculescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Voiculescu a recunoscut că putea să aibă o comunicare mai bună, în care să arate munca colegilor.

"Cred că am greşit în mai multe rânduri, cred că am considerat că buna credinţă a mea şi colegilor mei nu mai trebuie demonstrată după mai bine de 10 ani de fapte. Pare că lucrurile trebuie demonstrate în fiecare zi. (..) Pare că n-am evaluat destul de bine diversele deranjuri produse într-o sferă sau alta a societăţii româneşti, respectiv a unei instituţii din această ţară", a spus el.

Fostul ministru a adăugat că a rămas, după ziua de miercuri, cu imaginea unei protestatare care arunca cu oase în faţa Ministerului Sănătăţii către Andreea Moldovan.

"Eu am rămas după ziua de alaltăieri cu o imagine în minte, cu imaginea unei protestatare din faţa ministerului aruncând cu oase şi strigând după doamna doctor Andreea Moldovan "Fă, nenorocito!" Acest "Fă, nenorocito!" se oglindeşte în mod tragic în ceea ce s-a întâmplat într-o parte a presei la adresa doamnei doctor Andreea Moldovan şi la adresa multor alţi medici şi acest lucru se oglindeşte întrucâtva, de asemenea, din păcate, în felul în care a acţionat premierul României. Să demiţi un medic, un om profesionist precum Andreea Moldovan, ca să nu mă mai pun şi pe mine acolo, fără cea mai mică discuţie, este, dacă vreţi, echivalentul ceva mai elegant, mai cizelat, mai politic al acelui "Fă, nenorocito!". Deci n-a existat nicio discuţie între mine şi Florin Cîţu apropo de ceea ce am putea să facem mai bine sau care a fost o problemă sau alta. Nici măcar o singură discuţie", a precizat fostul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi din UE

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică seara...

Sprijin financiar uriaș al Băncii Mondiale pentru Egipt

Egiptul se confruntă cu o criză de valută și cu deficite...

Reclamele vor fi interzise în anumite spații publice

În curând se va interzice montarea reclamelor pe anumite...

România, ”campioana europeană” la inflație

Datele publicate de Eurostat indică o scădere a ratei...

Un altfel de Santoniri. Există o varianta și mai scumpă

Pentru turiștii în căutare de o experiență unică, o nouă...


pixel